Bereiding

1 Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Maak de paddestoelen schoon en verdeel ze in gelijke stukken (ca. 2×2 cm). Verhit 2 el boter in een grote pan en fruit er de sjalot en knoflook in. Voeg de paddestoelen toe en bak ze ca. 8 minuten op hoog vuur. Bestrooi met de bloem en bak nog ca. 1 minuut verder. Voeg de slagroom en het bouillonblokje toe en breng het geheel al roerend aan de kook. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

2 Verwarm de oven voor (elektrisch: 225°C / hetelucht: 200°C / gas: stand 4). Laat het bladerdeeg ontdooien. Was de peterselie, schud hem goed droog en hak hem grof. Meng de peterselie door het paddestoelenmengsel en verdeel het paddestoelenmengsel over 4 ovenschaaltjes. Leg op ieder ovenschaaltje een plak bladerdeeg en druk het goed vast op de randen. Kluts het ei en besmeer het bladerdeeg ermee. Rasp de parmezaan over het bladerdeeg en bak de schaaltjes ca. 15 minuten in de oven.