Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Cover voor Paddestoelenstoof onder bladerdeeg

Paddestoelenstoof onder bladerdeeg

  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. 1 Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Maak de paddestoelen schoon en verdeel ze in gelijke stukken (ca. 2×2 cm). Verhit 2 el boter in een grote pan en fruit er de sjalot en knoflook in. Voeg de paddestoelen toe en bak ze ca. 8 minuten op hoog vuur. Bestrooi met de bloem en bak nog ca. 1 minuut verder. Voeg de slagroom en het bouillonblokje toe en breng het geheel al roerend aan de kook. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  2. 2 Verwarm de oven voor (elektrisch: 225°C / hetelucht: 200°C / gas: stand 4). Laat het bladerdeeg ontdooien. Was de peterselie, schud hem goed droog en hak hem grof. Meng de peterselie door het paddestoelenmengsel en verdeel het paddestoelenmengsel over 4 ovenschaaltjes. Leg op ieder ovenschaaltje een plak bladerdeeg en druk het goed vast op de randen. Kluts het ei en besmeer het bladerdeeg ermee. Rasp de parmezaan over het bladerdeeg en bak de schaaltjes ca. 15 minuten in de oven.

Per portie: 433 kcal | 35 g koolhydraten | 8 g eiwit | 35 g vet

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)