Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Halveer de pompoen en schep de pitten eruit. Snijd de pompoen in parten en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met zout en peper. Leg de plakjes pancetta ertussen en eroverheen. Druppel 2 el olijfolie eroverheen en rooster ca. 30 minuten in de oven, tot het spek knapperig is en de pompoen mooi geroosterd en zacht.
  2. Bak ondertussen de pompoenpitten in 1 el olijfolie knapperig. Laat afkoelen op keukenpapier en bestrooi met wat zout. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking in kokend water met zout.
  3. Neem de bakplaat uit de oven. Schep ca. ¼ van de stukken pompoen met de bouillon en de ciderazijn in een blender en pureer tot een fijne saus. Voeg wat kookvocht van de pasta toe als de saus te dik is. Hak de rest van de pompoen en de pancetta grof. Meng de tijmblaadjes erdoorheen.
  4. Giet de pasta af en doe hem met de saus terug in de pan. Verwarm het geheel goed door en breng op smaak met zout en peper. Roer de gehakte pompoen en pancetta er kort doorheen. Verdeel over diepe borden en bestrooi met de  pompoenpitten, de pecorino en eventueel nog wat tijmblaadjes.
Due Palme wijnpakket

3x2 flessen

Due Palme wijnpakket
€50,-

*Wil je je eigen pompoenpitten gebruiken in dit recept? Dat kan uiteraard, maar het is een tijdrovend klusje. Maak de pompoenpitten goed schoon en dep ze droog met een theedoek. Meng ze met wat olijfolie en rooster ze vervolgens op een met bakpapier beklede bakplaat in ca. 20 minuten goudbruin en knapperig.

Receptuur, foodstyling, fotografie: Willem van Santen Styling: Femke van Waveren