Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Cover voor Pasta met kipreepjes en broodpesto

Pasta met kipreepjes en broodpesto

  • Eenvoudig

  • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd de korstjes van het brood. Was de peterselie, dep hem droog en pluk de blaadjes eraf. Hak de blaadjes peterselie met het brood in de keukenmachine fijn.

  2. Snijd de kipfilet in dunne reepjes. Maak de prei schoon en snijd hem in fijne ringen. Pel en snipper de ui en de knoflook.

  3. Verhit 1 el olie in een pan. Fruit hierin de prei, de ui en de knoflook. Voeg de tomaten met het sap toe, maak ze kleiner en breng aan de kook. Laat afgedekt op gematigd vuur in ca. 20 minuten tot een saus inkoken. Roer er de slagroom doorheen. Breng op smaak met zout, cayennepeper en suiker.

  4. Kook de pasta in ruim kokend water volgens aanwijzingen van de verpakking gaar.

  5. Verhit 1 el olie in een pan. Bak hierin de kipreepjes in ca. 5 minuten krachtig aan tot ze bruin en gaar zijn. Breng op smaak met zout en peper. Neem uit de pan. Verhit 1 el olie in de pan. Bak hierin de broodpesto knapperig.

  6. Giet de pasta af. Meng met de tomatensaus en het vlees. Bestrooi met de broodpesto.

Per portie: 830 kcal | 86 g koolhydraten | 55 g eiwit | 27 g vet

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)