Bereiding
- Snijd de korstjes van het brood. Was de peterselie, dep hem droog en pluk de blaadjes eraf. Hak de blaadjes peterselie met het brood in de keukenmachine fijn.
- Snijd de kipfilet in dunne reepjes. Maak de prei schoon en snijd hem in fijne ringen. Pel en snipper de ui en de knoflook.
- Verhit 1 el olie in een pan. Fruit hierin de prei, de ui en de knoflook. Voeg de tomaten met het sap toe, maak ze kleiner en breng aan de kook. Laat afgedekt op gematigd vuur in ca. 20 minuten tot een saus inkoken. Roer er de slagroom doorheen. Breng op smaak met zout, cayennepeper en suiker.
- Kook de pasta in ruim kokend water volgens aanwijzingen van de verpakking gaar.
- Verhit 1 el olie in een pan. Bak hierin de kipreepjes in ca. 5 minuten krachtig aan tot ze bruin en gaar zijn. Breng op smaak met zout en peper. Neem uit de pan. Verhit 1 el olie in de pan. Bak hierin de broodpesto knapperig.
- Giet de pasta af. Meng met de tomatensaus en het vlees. Bestrooi met de broodpesto.