Bereiding

1 Maak de asperges schoon en verwijder de houtige uiteinden. Maak de sperziebonen schoon. Snijd de groente grof. Kook de groente in 5-8 minuten beetgaar in ruim water met zout. Voeg ca. 2 minuten voor tijd de peultjes en de erwtjes toe. Giet af, spoel de groente koud en laat ze uitlekken. Zet apart.

2 Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, spoel koud en laat hem uitlekken. Zet apart.

Hak de peterselie en de basilicum fijn, houd een paar takjes apart ter garnering. Meng de fijngehakte kruiden met de olijfolie. Breng op smaak met citroensap, zout en peper.  Meng de dressing door de pasta.

4 Rooster de pijnboompitten. Bestrooi de groente voor het serveren met de pijnboompitten en de geraspte parmezaanse kaas. Serveer met de pasta. Garneer met de achtergehouden kruiden.