Bereiding
1 Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Scheur het brood in kleine stukjes. Verhit 2 el olie in een pan. Rooster de broodkruimels daarin al wentelend. Neem het brood uit de pan en meng het met het chilipoeder.
2 Maak de courgette en de paprika’s schoon. Snijd de courgette in schijven en de paprika’s in dunne reepjes. Bak de groenten ca. 5 minuten in 1 el olie. Breng de groenten op smaak met zout en peper.
3 Was de basilicum, schud hem droog en hak hem, op enkele blaadjes na voor de garnering, fijn. Roer de basilicum door de pesto en meng het geheel door de groenten.
4 Giet de pasta af en vang daarbij 4-5 el kookvocht op. Doe de pasta en het kookvocht bij de groenten. Rasp de parmezaan er grof overheen. Strooi het chili-broodkruim en de overige basilicumblaadjes eroverheen.