Bereiding

1 Was de rozemarijn en de salie, schud ze droog en snijd ze eventueel fijn. Snijd de pepers in de lengte door, verwijder de zaadlijsten, was de pepers en hak ze fijn. Pel de knoflook en hak hem grof. Was de citroen met heet water en droog hem af. Pers 1 helft uit en snijd de andere helft in stukken. Roer het citroensap, de knoflook, de rode pepers, de kruiden en een beetje peper door elkaar voor de marinade. Roer 6 el olie erdoorheen.

2 Halveer de kip, dep hem eventueel droog en leg hem in een schaal. Bestrijk de kip met de marinade en laat hem minimaal 2 uur afgedekt in de koelkast marineren.

3 Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Wrijf de kip in met zout en leg hem met de huidzijde naar boven in een bakblik. Braad de kip in 1 uur tot 1 uur en 15 minuten goudbruin en knapperig.

4 Was ondertussen de tomaten en snijd ze in parten. Pel en snipper de ui. Roer de balsamico, zout, peper en een beetje suiker door elkaar en roer er 2 el olie doorheen. Meng de vinaigrette met de tomaten, de ui en de olijven.

5 Snijd de kip in stukken en serveer hem met de citroen, de tomatensalade. Lekker met ciabatta.