Plaatpizza met citroenpesto, mortadella, vijgen, stracciatella en pistache
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Rooster voor de citroenpesto de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin en laat even afkoelen. Doe de basilicum, Parmezaanse kaas, pijnboompitten en knoflook in een vijzel of hakmolen. Plet tot een puree. Voeg vervolgens de olijfolie beetje bij beetje toe, tot je de gewenste dikte hebt. Voeg het citroensap toe en breng op smaak met peper en zout.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en rol het deeg uit.
Bestrijk het deeg met de pesto en zet 10-15 minuten in de oven, tot de pizza goudbruin is.
Haal de pizza uit de oven. Verdeel de mortadella over de pizza, gevolgd door de stracciatella en vijgen. Top af met de pistachenoten.