Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Cover voor Polenta met gorgonzola, spinazie en gebakken oesterzwammen

Polenta met gorgonzola, spinazie en gebakken oesterzwammen

  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Was de spinazie goed en laat hem uitlekken. Borstel ook de oesterzwammen schoon en scheur ze in grove stukken. Pel en snipper de ui en de knoflook.

  2. Breng 1 l water met zout aan de kook. Voeg al roerend de polenta toe. Kook het op laag vuur 30-35 minuten. Roer het mengsel regelmatig door. Als de polenta loslaat van de randen van de pan is hij gaar.

  3. Haal de pan van het vuur, roer de gorgonzola in stukken door de polenta en laat de kaas smelten. De polenta moet vrij zacht en glad van structuur zijn. Breng op smaak met zout en peper.

  4. Begin vlak voordat de polenta klaar is met de paddestoelen en de spinazie. Fruit de ui en de knoflook in de boter en 1 el olie tot ze glazig zijn. Voeg de paddestoelen toe en bak ze kort mee.

  5. Verwarm een wok of een grote hapjespan op hoog vuur. Voeg 1 el olie toe en laat hierin kort de spinazie slinken. Breng de spinazie op smaak met zout en peper. Serveer de polenta met de spinazie en de oesterzwammen.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)