Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Cover voor Proseccomousse

Proseccomousse

  • Gemiddeld

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. 1 Week de gelatine in koud water. Splits de eieren. Klop de eidooiers en de suiker in een kom met de mixer in ca. 5 minuten romig.

  2. 2 Roer de prosecco en het limoensap door het eidooiermengsel. Druk de gelatine uit en los hem op laag vuur op. Roer eerst 2-3 el van de crème door de gelatine, roer de gelatine vervolgens door de rest van de crème. Zet de crème 10-15 minuten koud weg, totdat hij begint te geleren.

  3. 3 Klop het eiwit en de slagroom apart van elkaar stijf. Spatel eerst de slagroom en daarna het eiwit door de crème. Doe de mousse in glazen en zet de glazen afgedekt minimaal 2 uur in de koelkast. Garneer de mousse vlak voor het serveren met verse vruchten.

Per portie: 270 kcal | 21 g koolhydraten | 8 g eiwit | 15 g vet

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)