Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Cover voor Rabarbertaartje met vanille-ijs

Rabarbertaartje met vanille-ijs

  • Eenvoudig

  • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. 1 Maak de rabarber schoon en was hem. Snijd de stengels in ca. 3 cm lange stukken. Breng de rabarber met 5 el water aan de kook en laat hem al roerende 5-6 minuten op laag vuur koken. Zoet de rabarber met 3 el suiker en de vanillesuiker. Roer de maïzena met 2 el water glad en roer het mengsel door de kokende rabarber. Laat de compote 2-3 minuten verder koken. Laat hem afkoelen.

  2. 2 Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Rol het bladerdeeg uit en snijd het in 4 vierkanten (ca. 10×10 cm). Spoel een muffinbakvorm of 4 ovenvaste vormpjes met koud water uit. Leg de stukken deeg in de vormen en prik de bodem met een vork een aantal keer in. Bak het deeg ca. 10 minuten in de oven.

  3. 3 Laat de bladerdeegschaaltjes ca. 5 minuten afkoelen en haal ze daarna voorzichtig uit de vormen los. Maak de rabarbercompote eventueel nog wat zoeter met suiker en verdeel hem over de bladerdeegschaaltjes. Serveer ieder schaaltje met een bolletje vanille-ijs.

Per portie: 280 kcal | 38 g koolhydraten | 4 g eiwit | 12 g vet

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)