Rabarbertaartje met vanille-ijs
Eenvoudig
50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
1 Maak de rabarber schoon en was hem. Snijd de stengels in ca. 3 cm lange stukken. Breng de rabarber met 5 el water aan de kook en laat hem al roerende 5-6 minuten op laag vuur koken. Zoet de rabarber met 3 el suiker en de vanillesuiker. Roer de maïzena met 2 el water glad en roer het mengsel door de kokende rabarber. Laat de compote 2-3 minuten verder koken. Laat hem afkoelen.
2 Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Rol het bladerdeeg uit en snijd het in 4 vierkanten (ca. 10×10 cm). Spoel een muffinbakvorm of 4 ovenvaste vormpjes met koud water uit. Leg de stukken deeg in de vormen en prik de bodem met een vork een aantal keer in. Bak het deeg ca. 10 minuten in de oven.
3 Laat de bladerdeegschaaltjes ca. 5 minuten afkoelen en haal ze daarna voorzichtig uit de vormen los. Maak de rabarbercompote eventueel nog wat zoeter met suiker en verdeel hem over de bladerdeegschaaltjes. Serveer ieder schaaltje met een bolletje vanille-ijs.