Foodies 03/2024
Zuid-Amerika
Foodies Zuid-Amerika
Cover voor Ananas tarte tatin

Ananas tarte tatin

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Laat het bladerdeeg ontdooien. Schil de ananas en snijd er 4 dikke plakken van 1 cm af. Verwijder de harde kern. Smelt de suiker en de boter met het kaneelstokje en de kruidnagels in een pan. Laat karamelliseren. Verwijder voorzichtig de specerijen. Verdeel het mengsel over 4 taartvormpjes en leg er een schijf ananas in.

  2. Prik het bladerdeeg in met een vork en dek de ananas ermee af. Druk de randen goed aan en zet 30-40 minuten in een voorverwarmde oven (elektrisch: 175°C / hetelucht: 150°C / gas: stand 2). Serveer eventueel met wat mascarpone.

Per portie: 501 kcal | 46 g koolhydraten | 4 g eiwit | 29 g vet

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)