Bereiding

In de foodies van april staat een heerlijk citroentaartje uit het kookboek Joie de Vivre van populair blogster Béatrice Peltre. Voor de pâte sucrée – het korstdeeg – verwezen we naar onze website. Wil je meer dan alleen een voorproefje van dit heerlijke kookboek met zonnige recepten? Wanneer  je nu een jaarabonnement op foodies neemt, krijg je dit boek als welkomstgeschenk. Voor wie de foodies al in huis heeft en het citroentaartje wil maken, ga van start met deze pâte sucrée!
Maak de pâte sucrée 3 uur of de dag tevoren.

  1. Vermeng in de kom van de keukenmachine met het deegmes bloem en meel met maïzena, xanthaangom en poedersuiker. Werk op de middelste stand zodat het een fijne mix wordt. Meng de boter erdoor tot het een fijnkruimelig mengsel is. Doe het ei erbij en mix tot er een deegbal ontstaat die loskomt van de wand van de kom.
  2. Wikkel het deeg in plasticfolie en leg het minstens 3 uur in de koelkast. Laat het voor gebruik op kamertemperatuur komen (circa 30 minuten, tot het niet meer hard aanvoelt).

Béatrice Peltre
Joie de Vivre
Fontaine uitgevers
Prijs: 29,95
Heb je geen glutenvrij deeg nodig en gebruik je liever eenvoudiger vindbare ingrediënten? Het klassieke korstdeeg wordt gemaakt van 250 g bloem, 100 g boter, 100 g gezeefde poedersuiker. Meng het goed door elkaar en voeg vervolgens twee eieren op kamertemperatuur en een beetje zout toe. kneed het kort met de hand door. Rol het deeg tot een bal en leg het minimaal 3 uur in de koelkast.