Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Cover voor Gebakken snoekbaars op romige selderij

Gebakken snoekbaars op romige selderij

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Maak de bleekselderij schoon en snijd ze in dunne plakjes. Pel en snipper de ui en de knoflook. Verhit de boter in een braadpan. Fruit hierin de selderij, de ui en de knoflook al roerend ca. 5 minuten.

  2. Bestuif met de bloem en fruit hem kort mee. Giet de wijn en de slagroom er al roerend bij. Breng aan de kook en laat al roerend ca. 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met zout en peper.

  3. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Dep eventueel de vis droog, snijd hem in 6-8 stukken. Bestrijk ze dun met mosterd en bestrooi ze met zout en peper.  Leg ze op de selderij en bak het geheel 20-25 minuten in de oven.

  4. Was ondertussen de druiven, dep ze droog en halveer ze. Maak de sla schoon, schud hem droog en snijd in repen.

  5. Meng de druiven en de sla door de selderij en bak nog ca. 5 minuten verder. Breng de groente op smaak met zout en peper en eventueel een snufje suiker. Serveer bijvoorbeeld met stokbrood.

Per portie: 320 kcal | 17 g koolhydraten | 32 g eiwit | 8 g vet

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)