Bereiding

1. Week de saffraan in de witte wijn. Pel en snipper de ui. Verhit 1 l water met de bouillonblokjes. Smelt 1 el boter en het rundermerg in een pan en fruit er de ui ca. 2 minuten in.

2. Voeg de rijst toe en bak hem ca. 4 minuten tot hij glazig wordt. Blus af met de witte wijn met saffraan en laat de wijn ca. 2 minuten inkoken.

3. Giet zo veel hete bouillon bij de rijst zodat hij net onder staat. Kook de rijst op matig vuur rustig gaar en voeg telkens als de bouillon is opgenomen wat nieuwe toe. Dit duurt ca. 18-19 minuten. Roer zo min mogelijk in de rijst.

4. Rasp de parmezaan. Neem de risotto van het vuur en laat hem ca. 1 minuut rusten. Roer nu de parmezaan en 1 el boter door de risotto en breng hem op smaak met zout en peper. Serveer direct.

Per portie: ca. 532 kcal
12 g eiwit | 23 g vet | 61 g koolhydraten

Foto’s: Rob Kerkvliet (F&L) Servies etc.: Dille en Kamille www.dille-kamille.nl, Sissy Boy www.sissy-boy.nl, eigen collectie