Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Cover voor Romige koekjesparfait

Romige koekjesparfait

  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. 1            Bekleed een cakeblik (20 cm lang; ca. 1,2 l inhoud) met vershoudfolie. Hak de toffees en de koekjes fijn. Verwarm 50 ml slagroom in een pan. Smelt hierin de toffees al roerend door de slagroom. Roer de koekjes erdoorheen.

  2. 2          Splits het ei. Klop het eiwit stijf. Klop 2 el poedersuiker erdoorheen. Klop 350 ml slagroom stijf. Klop de eidooier met 25 g poedersuiker tot een romige crème. Roer het karamelroommengsel erdoorheen. Spatel eerst de slagroom en dan het eiwitschuim erdoorheen. Giet het parfaitmengsel in de vorm. Dek hem met folie af en laat hem minimaal 6 uur, maar het liefst een hele nacht, invriezen.

  3. 3          Laat de bosvruchten ontdooien. Druk de bosvruchten door een fijne zeef en roer 2 el poedersuiker erdoorheen. Stort de parfait ca. 10-20 minuten voor het serveren uit de vorm. Snijd er 4 dikke plakken vanaf. Vries de rest van de parfait weer in. Deel de parfaitplakken in drieën en serveer ze met de bosvruchtensaus.

Per portie: 290 kcal | 23 g koolhydraten | 3 g eiwit | 20 g vet

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)