Bereiding
1 Bekleed een cakeblik (20 cm lang; ca. 1,2 l inhoud) met vershoudfolie. Hak de toffees en de koekjes fijn. Verwarm 50 ml slagroom in een pan. Smelt hierin de toffees al roerend door de slagroom. Roer de koekjes erdoorheen.
2 Splits het ei. Klop het eiwit stijf. Klop 2 el poedersuiker erdoorheen. Klop 350 ml slagroom stijf. Klop de eidooier met 25 g poedersuiker tot een romige crème. Roer het karamelroommengsel erdoorheen. Spatel eerst de slagroom en dan het eiwitschuim erdoorheen. Giet het parfaitmengsel in de vorm. Dek hem met folie af en laat hem minimaal 6 uur, maar het liefst een hele nacht, invriezen.
3 Laat de bosvruchten ontdooien. Druk de bosvruchten door een fijne zeef en roer 2 el poedersuiker erdoorheen. Stort de parfait ca. 10-20 minuten voor het serveren uit de vorm. Snijd er 4 dikke plakken vanaf. Vries de rest van de parfait weer in. Deel de parfaitplakken in drieën en serveer ze met de bosvruchtensaus.