Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Cover voor Salade met blauwschimmel en gepofte druiven

Salade met blauwschimmel en gepofte druiven

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Laat de kaas op kamertemperatuur komen. Verwarm de room boven laag vuur. Verbrokkel de kaas en roer hem los met de warme room.  Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

  2. Besprenkel de druiven met 1 el olie en pof ze ca. 15 minuten in een voorverwarmde oven (elektrisch: 200 °C / hetelucht: 175 °C / gas: stand 3). Snijd het stokbrood in dunne plakjes. Smeer ze in met 2 el olijfolie, zout en peper. Rooster ze in een voorverwarmde oven (elektrisch: 200 °C / hetelucht: 175 °C / gas: stand 3) in 5-10 minuten goudbruin. Laat afkoelen.

  3. Klop 3 el olie en 1 el azijn tot een dressing. Breng op smaak met zout en peper. Maak hier de salade mee aan. Besmeer de croutons met de kaas en serveer deze samen met de druiven bij de salade.

Per portie: 308 kcal | 13 g koolhydraten | 8 g eiwit | 29 g vet

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)