Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Cover voor Satésaus voor saté ayam en daging

Satésaus voor saté ayam en daging

  • Eenvoudig

Advertentie

Ingrediënten

Bereiding

  1. 1 Hak de pinda’s grof en maal ze fijn in een keukenmachine. Was de rode pepers en hak ze grof, inclusief de zaadlijsten. Maal de rode pepers samen met het korianderzaad en de kummel fijn in een vijzel. Pel en snipper de sjalot en de knoflook zeer fijn. Verhit de olie in een pan. Fruit de sjalot, de knoflook en het pepermengsel daarin al roerend kort tot het begint te geuren, zonder te verbranden.

  2. Roer de pinda’s, de kokosmelk, de ketjap manis, de vissaus, de limoenblaadjes en ca. ½ tl zout erdoorheen. Laat het geheel zonder deksel op de pan ca. 30 minuten zachtjes koken op laag vuur. Roer regelmatig door tot een dikke saus ontstaat. Roer als de saus te dik is er eventueel lepel voor lepel wat warme bouillon doorheen. Breng de satésaus op smaak met het limoensap en zout.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)