Bereiding

  1.  Klop de slagroom lobbig. Breng 100 g suiker met 100 ml water aan de kook. Klop 2 eidooiers los in een grote kom. Voeg langzaam, al kloppend, de suikersiroop toe.
  2. Vul een grotere kom met ijskoud water, zet de kleinere kom erin en klop de massa au bain-marie koud. Roer de yoghurt en de slagroom erdoorheen. Maak de munt schoon, hak hem fijn en voeg hem toe. Stort het mengsel in een vorm en dek het geheel af met vershoudfolie. Laat minimaal 1 nacht opstijven in de diepvries.
  3. Zeef de bloem en het cacaopoeder. Meng 3 eidooiers met de eieren en 125 g suiker tot een crème. Klop de eiwitten stijf met 50 g suiker. Spatel door de crème. Spatel er de bloem en het cacaopoeder door. Strijk dun uit over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 10 minuten in een voorverwarmde oven (elektrisch: 200 °C / hetelucht: 175 °C / gas: stand 3). Laat afkoelen.
  4. Smelt de chocolade au bain-marie. Roer er de olie doorheen. Breek de chocoladebiscuit in stukken. Snijd de parfait in plakken. Serveer in laagjes met de chocoladesaus.