Bereiding

1 Snijd 150 g van de kaas in kleine stukjes. Roer de melk en de bloem glad en breng het geheel al roerend langzaam aan de kook. Voeg de fijngesneden kaas en 15 g boter toe. Breng op smaak met zout en peper. Neem de pan van het vuur.

2 Splits de eieren en roer de dooiers door het kaasmengsel. Vet 4 soufflévormpjes (ca. 8 cm Ø) in met boter, strijk de boter van onder naar boven in de vormpjes. Bestuif de bakjes met bloem en klop de overtollige bloem eruit. Snijd de overgebleven kaas in 4 kleine blokjes.

3 Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Vul een grote ovenschaal voor de helft met water. Snijd de overige kaas in 4 blokjes. Klop de eiwitten stijf met een snufje zout en spatel ze voorzichtig door het kaasmengsel. Vul de bakjes met het beslag en leg in het midden van ieder bakje een blokje kaas. Zet de soufflévormpjes in de ovenschaal met water en zet het geheel ca. 25 minuten in de oven, tot de soufflés mooi omhoog zijn gekomen. Serveer ze direct.

 

* Lady Blue is een Nederlandse blauwschimmelkaas van geitenmelk. Je kunt Lady Blue eventueel vervangen door bijvoorbeeld Roquefort.