Bereiding

1 Laat het filodeeg ontdooien. Pel en snipper de uien en de knoflook. Verhit de olie in een pan. Fruit de uien en de knoflook. Voeg de bevroren spinazie en ca. 2 el water toe. Laat de spinazie in 16-18 minuten afgedekt op middelhoog vuur ontdooien.

2 Was de peterselie, schud hem goed droog en hak hem grof. Verbrokkel de feta. Smelt 50 g boter.

3 Laat de spinazie uitlekken en druk het vocht er een beetje uit. Meng hem met de peterselie, de feta, het broodkruim, de melk en de hele eieren. Breng op smaak met zout en peper.

4 Vet een springvorm (ca. 26 cm Ø) in en bestuif hem met bloem. Leg 2 vellen filodeeg zo in de vorm, dat ze over de rand liggen. Bestrijk het deeg met wat gesmolten boter. Leg er nog 4 vellen deeg op en bestrijk ze met boter.

5 Verwarm de oven voor (elektrisch: 175°C / hetelucht: 150°C / gas: stand 2). Vul de vorm met het spinaziemengsel en leg de overhangende randen deeg eroverheen. Leg de overgebleven vellen filodeeg één voor één op de taart, bestrijk ze allemaal met wat boter. Vouw het overhangende deeg naar het midden en druk het aan. Bak het geheel ca. 20 minuten in de oven. Klop de eidooier los met 1 tl water en bestrijk de taart ermee. Strooi het sesamzaad er over en zet de taart nog 5-10 minuten terug in de oven. Eet de taart koud of warm.