Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Sticky crispy aubergine

Sticky crispy aubergine

  • Gemiddeld

  • 35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Dit gerecht is zo lekker als het eruit ziet. Het is crispy, zoet, pittig, zacht, zuur en zoutig. En dat voor een eenvoudige aubergine. Voor het crispy effect is het essentieel om de plakjes aubergine goed droog te krijgen. Neem daar dus even de tijd voor. Verder heb je dit in een handomdraai op tafel.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 180 °C.

  2. Leg een schone theedoek op een snijplank. Leg de plakjes aubergine naast elkaar op de doek. Bestrooi met zout, keer om, en bestrooi nogmaals. Dek af een tweede schone theedoek en zet er iets zwaars (zoals een gietijzeren pan) bovenop. Laat 10 minuten staan.

  3. Maak een beslag van de bloem, havermelk, 1 theelepel zout en 1 eetlepel sojasaus. Strooi de panko op een bord.

  4. Veeg het zout grotendeels van de aubergine. Haal de plakken door het beslag en vervolgens door de panko. Leg naast elkaar op een bakplaat met bakpapier. Bak 20 minuten in de oven tot het beslag goudbruin kleurt.

  5. Maak ondertussen de saus. Verhit de olie in een wok. Fruit de knoflook en rode peper. Voeg de ketjap, de rest van de sojasaus, tomatenpuree, tamarindepasta, ahornsiroop en 60 ml water toe. Laat zachtjes koken. Maak een papje van de maïzena en 2 thee – lepels water. Voeg toe aan de saus en laat binden. Leg de aubergine voorzichtig in de saus en wentel totdat elk plakje bedekt is met saus. Garneer met sesamzaadjes en verse kruiden. Serveer direct, met rijst en emping.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)

Vegan East

€ 25,95
Cover voor Vegan East