Abonneren
Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Strawberry-cheesecake-frozen-yogurt met geroosterde aardbeien, geserveerd met ijshoorntjes

Strawberry-cheesecake-frozen-yogurt met geroosterde aardbeien

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

  • ca. 4 uur wachttijdca. 4 u. wachttijd

Een zomers toetje met een twist: romige frozen yogurt met de smaak van cheesecake, gecombineerd met zoete geroosterde aardbeien. Licht, fris en net even anders dan de klassieker – perfect voor warme dagen of als luchtige afsluiter van een diner.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
10

Ingrediënten

Voor de geroosterde aardbeien

Een zomers toetje met een twist: romige frozen yogurt met de smaak van cheesecake, gecombineerd met zoete geroosterde aardbeien. Licht, fris en net even anders dan de klassieker – perfect voor warme dagen of als luchtige afsluiter van een diner.
Tip
Ben je dol op de combinatie van aardbeien en roomkaas? Probeer dan ook eens de klassieke aardbeien cheesecake!

Bereiding

  1. Verwarm voor de geroosterde aardbeien de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Leg de aardbeien en de munt in een ovenschaal.

  2. Splijt het vanillestokje en schraap het merg eruit. Meng het vanillemerg met de aardbeien en de munt en leg het stokje ook in de schaal.

  3. Schep de limoenrasp, het limoensap en de poedersuiker erdoorheen. Rooster de aardbeien ca. 25 minuten in de oven en schep ze halverwege de baktijd om.

  4. Laat afkoelen en verwijder het vanillestokje en de munt. Pureer de helft van de aardbeien tot een gladde puree.

  5. Splijt het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Meng in een kom de yoghurt, de roomkaas, de poedersuiker, het zout en het vanillemerg tot een egaal geheel.

  6. Verkruimel de koekjes in wat grovere en fijnere kruimels. Spatel de helft van de yoghurt op de bodem van een diepvriesbestendige schaal of bak.

  7. Schenk de helft van de aardbeipuree erover en verdeel de helft van de koekjes erover. Schep voorzichtig op een paar plekken om zodat je een swirl krijgt.

  8. Herhaal met de andere helft van de yoghurt, de aardbeipuree en de koekkruimels. Zet minimaal 4 uur in de vriezer.

  9. Haal ca. 30 minuten voor serveren de frozen yoghurt uit de vriezer. Serveer met de geroosterde aardbeien en eventueel een ijshoorntje.

Per portie: 307 kcal | 37 g koolhydraten | 5 g eiwit | 16 g vet

Receptuur: Anne Mebelder Fotografie: Willem van Santen

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!