
Strawberry-cheesecake-frozen-yogurt met geroosterde aardbeien
Eenvoudig
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
ca. 4 uur wachttijdca. 4 u. wachttijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verwarm voor de geroosterde aardbeien de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Leg de aardbeien en de munt in een ovenschaal.
Splijt het vanillestokje en schraap het merg eruit. Meng het vanillemerg met de aardbeien en de munt en leg het stokje ook in de schaal.
Schep de limoenrasp, het limoensap en de poedersuiker erdoorheen. Rooster de aardbeien ca. 25 minuten in de oven en schep ze halverwege de baktijd om.
Laat afkoelen en verwijder het vanillestokje en de munt. Pureer de helft van de aardbeien tot een gladde puree.
Splijt het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Meng in een kom de yoghurt, de roomkaas, de poedersuiker, het zout en het vanillemerg tot een egaal geheel.
Verkruimel de koekjes in wat grovere en fijnere kruimels. Spatel de helft van de yoghurt op de bodem van een diepvriesbestendige schaal of bak.
Schenk de helft van de aardbeipuree erover en verdeel de helft van de koekjes erover. Schep voorzichtig op een paar plekken om zodat je een swirl krijgt.
Herhaal met de andere helft van de yoghurt, de aardbeipuree en de koekkruimels. Zet minimaal 4 uur in de vriezer.
Haal ca. 30 minuten voor serveren de frozen yoghurt uit de vriezer. Serveer met de geroosterde aardbeien en eventueel een ijshoorntje.