Tagliatelle met schorseneer en gerookte zalm
Gemiddeld
35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
1 Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met wat zout. Spoel de schorseneren af en borstel ze goed schoon. Snijd met een dunschiller lange repen van de schorseneren en leg de repen direct in de melk. Neem als de pasta bijna gaar is de schorseneren uit de melk en kook ze ca. 2 minuten mee met de tagliatelle. Giet de pasta af en laat hem uitlekken.
2 Pel en snipper de sjalot. Was de peterselie, schud hem droog en hak hem grof. Verhit de boter in een pan en fruit er de sjalot in. Voeg de peterselie en de slagroom toe en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Voeg de tagliatelle en schorseneren toe en meng de saus er goed doorheen. Breng op smaak met zout en peper.
3 Scheur de gerookte zalm in snippers en meng de snippers vlug door de pasta. Serveer direct.