Bereiding

  1. Meng voor het deeg de aangegeven ingrediënten en laat 20 minuten rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Rooster voor de topping de pecannoten in de oven in circa 8 minuten. Laat afkoelen en hak grof. Meng de suikers het kaneel, bloem en zout. Snijd de boter in blokjes en wrijf het uit tot een kruimelig deeg. Meng er de pecannoten door en zet weg in de koelkast.
  2. Schil voor de vulling de appels, snijd ze in vieren en verwijder de klokhuizen. Snijd ze vervolgens in plakjes. Smelt de boter in een grote braadpan en bak de appelstukjes 5 minuten.
  3. Meng de suiker en kaneel en strooi dit over de appels in de pan. Roer door de appels en laat ze gedurende 1 minuut rustig sudderen.
  4. Schep de appels met een schuimspaan uit de pan en spreid ze uit over een plateau. Laat zoveel mogelijk boter en suiker in de pan. Blus de pan af met de likeur en de crème fraîche. Laat gedurende 5 à 10 minuten rustig inkoken tot een karamelachtige saus. Zet het vuur uit, voeg de appels weer toe.
  5. Rol het deeg uit en bekleed een ingevette ovenvaste aardewerken schaal. Schep er het appelmengsel op en bak af in de oven gedurende circa 50 minuten tot de vulling begint te koken en de topping mooi bruin is. Eet de taart warm of op kamertemperatuur.