Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
varkensschouder dragon borlotti

Varkensschouder met dragon en borlottibonen

In samenwerking met DO Rueda
  • Eenvoudig

  • ca. 3 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 3 u. en 30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Bereiding

  1. 1. Verhit 2 el olijfolie in een grote braadpan op middelhoog vuur. Bak er de ui en de bleekselderij in een paar minuten zacht in. Voeg de knoflook en de wortel toe en bak kort verder. Voeg de varkensschouder toe en bak kort mee – het vlees mag nog niet teveel kleur krijgen. Bestrooi het vlees met bloem en bak ca. 30 seconden. Voeg de witte wijn, de laurierblaadjes, de takjes tijm en de helft van de dragon toe en breng het geheel tegen de kook aan. Breng op smaak met zout en peper. Schenk genoeg water erbij tot het vlees onderstaat. Zet het deksel op de pan en gaar het vlees op laag vuur 2-2,5 uur tot het zacht en gaar is.

  2. 2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Meng voor de salieaardappels de aardappels met de olie en verdeel ze over een bakplaat. Bestrooi ze met zout en peper en bak ze ca. 20 minuten in de oven. Meng de aardappels met de knoflook, de tijm en de salie en bak ze nog 15-20 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn.

  3. 3. Voeg de borlottibonen en de slagroom toe aan het varkensvlees en kook ca. 20 minuten op laag vuur mee. Haal de wortel, het laurierblaadje en de takjes tijm uit de pan. Roer de overige dragon erdoorheen. Serveer de varkensschouder met de salieaardappels.

Per portie: 733 kcal | 50 g koolhydraten | 37 g eiwit | 37 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe en Anna Glover Foto’s: Sam Stowell Styling: Morag Farquhar Foodstyling: Sarah Cook

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)