Bereiding

  1. Meng voor de uienpickles de azijn met de suiker en een snuf zout tot de suiker is opgelost. Voeg de ui toe en laat het geheel afgedekt intrekken. Doe voor de chipotlesaus alle ingrediënten in een blender met een snuf suiker en pureer het geheel glad. Voeg 2 el olijfolie toe en pureer opnieuw tot de saus de structuur van mayonaise heeft. Breng op smaak met zout en peper en zet
    afgedekt in de koelkast.
  2. Prak voor de guacamole de avocado met een vork. Meng er de ui, de peper en de koriander doorheen. Breng op smaak met zout en peper. Voeg het limoensap toe en roer goed door. Zet afgedekt in de koelkast.
  3. Doe voor de burgers alle ingrediënten in een blender en pureer tot alles gemengd is. Verdeel het mengsel in 4 porties en vorm er burgers van. Leg de burgers op een ingevette schaal en zet
    minstens 30 minuten in de koelkast.
  4. Steek de barbecue aan en laat hem goed heet worden om te grillen. Bestrijk de burgers met wat olijfolie en gril ze ca. 3 minuten aan beide zijden. Verplaats de burgers zo min mogelijk, anders vallen ze sneller uit elkaar.
  5. Gril de hamburgerbroodjes kort op de barbecue. Bestrijk de onderste helft van ieder broodje met de chipotlesaus en leg er wat krulsla op. Leg op ieder broodje een burger, een flinke lepel
    guacamole en wat van de uienpickles. Schep er nog een lepel chipotlesaus op en maak af met wat tomaat en de bovenkant van het broodje. Steek er eventueel een prikker in als het nodig is.
    Serveer er ketchup en mosterd bij.

*Zijden tofu bevat meer water dan normale tofu en is daardoor zachter van structuur. Het kan gebruikt worden als plantaardig alternatief voor room in sauzen, dips en zelfs toetjes.

Dit recept komt uit de foodies juli 2018. Meer recepten en inspiratie opdoen uit dit nummer? Bestel jouw exemplaar nú via onze webshop.

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Anna Glover Foto’s: Pete Cassidy Styling: Tony Hutchinson Foodstyling: Sal Henley