Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Cover voor Venkelbouillon met gegrilde coquille

Venkelbouillon met gegrilde coquille

  • Gemiddeld

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. 1 Snijd de venkel grof. Houdt 1/4 venkel en het groen van de venkelknollen apart. Breng de rest in groentebouillon aan de kook. Laat het geheel ca. 20 minuten zachtjes trekken en giet de bouillon door een zeef.

  2. 2 Snijd de apart gehouden venkel in dunne reepjes. Hak het groen fijn.

  3. 3 Bestrooi de coquilles met zout en peper en smeer ze in met olijfolie.

  4. 4 Verhit een grillpan. Schroei de coquilles aan beide zijden dicht zodat er een mooi grillstreepje ontstaat, ze mogen vanbinnen nog wel glazig zijn. Warm ze eventueel heel even door in een voorverwarmde oven van 125°C.

  5. 5 Leg in een kom of een diep bord wat dungesneden reepjes van de achtergehouden venkel. Leg de coquilles erop en schenk de bouillon eroverheen. Garneer de soep met het resterende venkelgroen.

Een bouillon kan van verschillende ingredienten worden getrokken. Probeer allerlei groenten kruiden of smaakmakers, bijvoorbeeld bleekselderij, pastinaak, tomaten, knoflook, tijm, rozemarijn, oregano, kalfsbotten, parelhoen, schaaldieren, alles kan.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)