Bereiding

1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Meng voor de croutons de pitabroodjes met de olie, de ras el hanout, zout en peper en verdeel ze over een bakplaat met antiaanbaklaag. Bak 10-15 minuten in de oven tot de croutons goudbruin en krokant zijn.

2. Verhit de olie in een grote pan en bak er de ui met een flinke snuf zout in ca. 5 minuten zacht in. Voeg de specerijen toe en fruit 1 minuut mee. Voeg de wortels en de aardappel toe en giet de bouillon erbij. Breng aan de kook en laat 20-25 minuten rustig koken tot de groenten zacht zijn.

3. Pureer de soep met een staafmixer glad en roer ⅔ van de koriander erdoorheen. Breng op smaak met zout en peper en schenk de soep in kommen. Garneer met de croutons en de overige koriander.

Per portie: ca. 297 kcal
7 g eiwit | 10 g vet | 40 g koolhydraten

© Olive Magazine / Immediate Media  Receptuur: Janine Ratcliffe  Foto’s: Ant Duncan  Styling: Tony Hutchinson  Foodstyling: Lottie Covell