Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
zelf amandelmelk maken

Zelf amandelmelk maken

  • Eenvoudig

  • 5 minuten bereidingstijd5 min. bereidingstijd

  • ca. 8 uur wachttijdca. 8 u. wachttijd

Advertentie

Ingrediënten

Zelf amandelmelk maken? Met dit recept wordt het heel eenvoudig.

Bereiding

  1. 1. Doe de amandelen in een kom, zet ze onder water en laat ze een hele nacht weken.

  2. 2. Pureer de volgende dag de afgegoten en afgespoelde amandelen met 500 ml water in een blender tot een glad geheel. Giet de melk boven een schenkkan of maatbeker door een zeef die je hebt bekleed met neteldoek en druk de massa goed aan om alle melk eruit te persen.

  3. 3. Voeg de ahornsiroop en het zout toe en meng. De melk is in een luchtdicht afgesloten schenkkan of pot maximaal 3 dagen houdbaar in de koelkast.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)

Plantaardige melk

€ 14,95
Plantaardige melk