
Pompoengnocchi met gorgonzola
Eenvoudig
ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C /hetelucht: 175°C). Halveer de bol knoflook horizontaal.
Halveer de pompoen en verwijder de pitten. Snijd het vruchtvlees in grove blokjes en meng met de knoflook en 1 el olijfolie.
Verdeel de blokjes over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze ca. 45 minuten in de oven.
Neem de pompoen uit de oven en laat hem even afkoelen. Pureer voor de gnocchi de pompoen in een keukenmachine fijn.
Kneed van de pompoenpuree, de pastabloem, de Parmigiano Reggiano, de eidooiers en wat zout een soepel deeg.
Verdeel het deeg in een paar porties en rol van iedere portie een dunne rol op een met semolinameel bestoven werkblad. Snijd kleine kussentjes van de rollen en bestuif ze lichtjes met semolinameel.
Kook de pompoengnocchi in porties in 2-3 minuten gaar in kokend water zonder zout. De gnocchi zijn gaar als ze blijven drijven. Schep de gekookte gnocchi direct in grote pan met wat boter.
Kook de broccoli kort beetgaar in het water en schep ook in de pan bij de gnocchi. Verwarm het geheel nog goed door en breng op smaak met zout en peper.
Verdeel over borden. Verbrokkel de gorgonzola over het geheel.