Bereiding
- Verwarm de oven voor (elektrisch: 175°C / hetelucht: 150°C / gas: stand 1). Was de bosbessen en de aardbeien. Was de frambozen eventueel. Snijd de aardbeien in kwarten. Meng het fruit met 2-3 el suiker en verdeel het mengsel over een platte ovenschaal of clafoutisvorm.
- Splits de eieren en klopt ze stijf met een snufje zout. Klop 100 ml slagroom stijf. Klop de eidooiers, het kardemompoeder en 75 g suiker in 5-6 minuten romig. Spatel 1/4 van de opgeklopte eiwitten erdoorheen. Spatel vervolgens de opgeklopte slagroom en de rest van het opgekopte eiwit erdoorheen en verdeel het beslag over het zomerfruit. Bak in 20-25 minuten goudbruin in de oven.
- Neem de gratin uit de oven en bestrooi met poedersuiker. Klop 100 ml slagroom met 1 el suiker lobbig en serveer met de hete of lauwwarme gratin.