Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 175°C / hetelucht: 150°C / gas: stand 1). Was de bosbessen en de aardbeien. Was de frambozen eventueel. Snijd de aardbeien in kwarten. Meng het fruit met 2-3 el suiker en verdeel het mengsel over een platte ovenschaal of clafoutisvorm.
  2. Splits de eieren en klopt ze stijf met een snufje zout. Klop 100 ml slagroom stijf. Klop de eidooiers, het kardemompoeder en 75 g suiker in 5-6 minuten romig. Spatel 1/4 van de opgeklopte eiwitten erdoorheen. Spatel vervolgens de opgeklopte slagroom en de rest van het opgekopte eiwit erdoorheen en verdeel het beslag over het zomerfruit. Bak in 20-25 minuten goudbruin in de oven.
  3. Neem de gratin uit de oven en bestrooi met poedersuiker. Klop 100 ml slagroom met 1 el suiker lobbig en serveer met de hete of lauwwarme gratin.