Abonneren
Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Zomerse limabonensalade in een bord en saus

Zomerse limabonensalade

  • Eenvoudig

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

Deze zomerse salade is er eentje die je vaker wilt maken! Hij zit boordevol vitamines, vezels en eiwitten en geeft je daarom een verzadigd gevoel. Lekker als lunch of als bijgerecht bij de BBQ!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
6

Ingrediënten

Deze zomerse salade is er eentje die je vaker wilt maken! Hij zit boordevol vitamines, vezels en eiwitten en geeft je daarom een verzadigd gevoel. Lekker als lunch of als bijgerecht bij de BBQ!
Serveertip
Deze salade is heerlijk om te serveren met knapperig desembrood.

Bereiding

  1. Meng de bonen en alle groenten in een grote kom. Bestrooi met de kruiden en breng op smaak met zout en peper.

  2. Klop de harissa, de olie, het citroenrasp en -sap, de honing, zout en peper door elkaar. Schenk over de salade en meng goed met elkaar. In de koelkast blijft de salade vier dagen goed.

Per portie: 147 kcal | 13 g koolhydraten | 6 g eiwit | 7 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Helena Busiakiewicz Fotografie: Jonathan Gregson Styling: Jo Harris Foodstyling: Nicola Roberts

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!