Foodies 02/2025
Azië
cover Azie
culinaire reis naar Japan

Maak een culinaire reis naar Japan met sterrenchef Soenil Bahadoer

Profielfoto van BasBas Erkens

Japan staat niet alleen bekend om wereldsteden zoals Tokyo en Osaka, prachtige tempels en adembenemende natuur, Japan is momenteel misschien hét land waar je culinair volledig aan je trekken komt. Ga nu samen met sterrenchef Soenil Bahadoer op reis naar Japan, en ervaar het land door zijn ogen.

Lees verder na de advertentie

Culinaire reis naar Japan

Deze unieke samenwerking tussen Travel Legends en chef-kok Soenil Bahadoer biedt de kans om zowel de iconen van het land te ontdekken als verborgen gastronomische parels te ervaren. Van culinaire workshops en fine dining tot unieke ontmoetingen met lokale chefs en het ontdekken van verborgen eetgelegenheden - deze achtdaagse culinaire reis naar Japan biedt een complete onderdompeling in de Japanse gastronomie.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Foodies Travel en ontvang de beste hotspots en tips in je mail!

Ontvang de leukste tips, restaurants, verhalen en speciale aanbiedingen.

Soenil Bahadoer

Je kent Soenil Bahadoer misschien van Celebrity MasterChef Nederland, van zijn kookboeken of als eigenaar en chef-kok van restaurant De Lindehof in Nuenen - met maar liefst twee Michelinsterren. Aan de hand van zijn gerechten vertelt hij dagelijks zijn verhaal aan de gasten die hij ontvangt. Zijn keuken is geworteld in zijn Surinaams-Hindoestaanse achtergrond en tegelijkertijd liefdevol geïntegreerd met zijn Brabantse en Franse opleiding.

Als chef-kok heeft Soenil Bahadoer naam gemaakt met zijn vernieuwende en bourgondische keuken. De culinaire reis naar Japan, die plaatsvindt in november 2025, biedt een selecte groep liefhebbers de kans om Soenil te volgen in zijn zoektocht naar nieuwe culinaire inspiratie in het verre Oosten.

culinaire reis naar japan met soenil (beeld Lindehof)

Sluiting De Lindehof

Soenil Bahadoer sluit na ruim dertig jaar op 1 mei 2025 de deuren van zijn restaurant De Lindehof in Nuenen. Reserveer dus snel en tafeltje als je hier nog wilt eten. Overigens zit Soenil nog vol met plannen voor de toekomst, waar hij later meer over deelt.

Culinaire ontdekkingstocht

De reis start in Tokyo, waar Soenil zijn gasten meeneemt naar beroemde markten, authentieke restaurants en verborgen eetgelegenheden. De route vervolgt naar Kyoto, bekend om de eeuwenoude tempels en traditionele Japanse tuinen, en de reis eindigt in Osaka.

Gedurende de reis leer je alles over de lokale keuken, en maak je kennis met de filosofie achter Japanse gerechten, de invloed van de seizoenen en kunst van presentatie. Soenil vertelt: "Japan blijft me keer op keer verbazen. De rijke cultuur, de ongeëvenaarde gastvrijheid en de verfijnde keuken maken het één van de meest indrukwekkende culinaire bestemmingen ter wereld."

culinaire reis naar Japan met Soenil Bahadoer (beeld Unsplash)

Japan op je bucketlist

Travel Legends biedt luxe, op maat gemaakte reizen voor de avontuurlijke reiziger. Met sterke focus op unieke ervaringen en persoonlijke begeleiding, zorgen zij voor onvergetelijke reizen naar de mooiste bestemmingen over de hele wereld.

"Japan is één van de meest geliefde bestemmingen onder onze reizigers," zegt Rob van Helvoort, eigenaar van Travel Legends. "We streven er altijd naar om hen onvergetelijke bucketlistervaringen te bieden, en met deze samenwerking kunnen we onze reizigers echt een unieke beleving geven.”

Japan (beeld Unsplash)

Once in a lifetime

De reis is geschikt voor zowel culinaire liefhebbers als avontuurlijke reizigers die op zoek zijn naar een authentieke ervaring. Naast de culinaire hoogstandjes biedt de reis ook de mogelijkheid om de rijke cultuur van Japan te ontdekken, van de eeuwenoude tempels en mystieke Japanse tuinen tot de moderne flair van Tokyo.

De groepsreis is beperkt tot een select aantal deelnemers, zodat Soenil voldoende tijd en ruimte heeft om zijn gasten persoonlijk te begeleiden en inspireren.

De exclusieve culinaire reis naar Japan vindt plaats van 9 t/m 16 november 2025 voor maximaal 14 personen, en is hier te boeken via Travel Legends.

Ontvang het e-book en elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Restaurants in Parijs: Bas Erkens bij The Butcher of Paris

De beste tips en inspiratie in je mail:

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Foodies Travel en ontvang de beste hotspots en tips in je mail!

Ontvang de leukste tips, restaurants, verhalen en speciale aanbiedingen.