Eat like a local: 6x het lekkerste eten en drinken in Parijs
Parijs is de stad van de liefde, maar misschien nog wel meer de stad van lekker eten. Ja, natuurlijk moet je naar de Eiffeltoren en de Notre Dame, maar neem vooral de tijd om deze Franse hoofdstad op culinair gebied te ontdekken. Van ontbijt tot macarons, dit zijn de lekkerste culi-hotspots in Parijs:
Ontbijt en lunch bij Hollybelly
Voordat je de Eiffeltoren opgaat kun je wel een stevig ontbijt gebruiken. Ga voor een koffie en pannenkoeken met gebakken eieren, bacon en bourbonboter (hemels!) bij Holybelly. Dit ontbijt- en lunchcafé staat bekend om zijn goede koffies, vriendelijke bediening en gerechten die met verse, seizoensgebonden producten worden gemaakt. Hier wil je elke dag je dag beginnen! 5 rue Lucien Sampaix 75010, Paris https://www.instagram.com/p/Bu8jny7lsvq/Dineren bij Josephine Chez
Je kan Parijs niet verlaten zonder een typisch Frans diner - zo'n eentje aan een klein tafeltje met wit tafellaken. Josephine Chez Dumonet is een klassieke bistro met wat chiquer eten dan in een gemiddelde bistro (confit de canard met in eendenvet gebakken aardappels). Kies als dessert de Grand Marnier soufflé - wel even aan het begin van je diner doorgeven aan de bediening! 117 rue du Cherche-Midi 75006, ParisAfhalen bij Miznon
Een snelle hap tussen alle bezienswaardigheden door? Bij Miznon haal je pita's (zelfgemaakt!) met hummus, gebakken eieren, vlees, vis of verse groenten. De pita's worden opgediend met in de oven gebakken kool, bloemkool en bonen en dat maakt Miznon's pita's net even wat anders dan alle andere pita's. De porties zijn niet mals, maar er is echt helemaal niemand die daarover klaagt... 22 rue des Écouffes 75004, Paris https://www.instagram.com/p/BiOYEjglRs4/Borrelen bij La Cave à Michel
Aan het einde van de middag strijk je neer bij La Cave à Michel. Niet om lazy aan een tafeltje te gaan zitten, want die hebben ze er niet. Zoek in deze mini-wijnbar (wees op tijd!) een plekje aan de bar, laat je door het barpersoneel adviseren voor een goede wijn en geniet van de muziek, de gezellige atmosfeer en lekkere hapjes die aan de bar voor je neus worden klaargemaakt. 36 rue Saint-Marthe 75010, ParisKoffie halen bij Fragments
In de zomer wil je afkoelen bij het koffietentje Fragments. Nee, niet met een loeihete koffie, maar met een ijskoffie met sojamelk - de beste van de stad! Naast koffies vind je ook lekkere snacks voor de kleine trek zoals carrot cake of geroosterd brood met scrambled eggs of, onze favoriet, smashed avocado en een perfect gepocheerd eitje. Krantje erbij en jij vermaakt je wel. 76 rue des Tournelles 75003, Paris https://www.instagram.com/p/BuN_t3XA7tR/Macarons snoepen bij Ladurée
Parijs' bekendste macaronwinkel mag niet ontbreken in dit lijstje. Zelfs als je niet van macarons houdt, wil je even sfeer proeven bij Ladurée; macarons zover het oog reikt in allerlei kleuren en smaken. Denk aan populaire smaken als gezouten karamel, vanille, pure chocolade en roos. Wij krijgen bij het kijken naar de plaatjes alleen al last van keuzestress! 75 avenue des Champs-Elysées 75008, ParisDeze hotspots zijn samengesteld uit het boek Eat like a local - de beste eettips van lokale foodiesUitgeverij Kosmos, ISBN 9789021571607, pagina's: 144, prijs: 12,50 euro.Advertentie
Onze tips
La Isla Bonita: zon, zee en Lobster Fest in Belize
Le Petit Chef: kleinste chef-kok ter wereld verovert Amsterdam
15x de beste cocktailbars in Amsterdam
Restaurants in New York: de beste hotspots & tips
Restaurants in Amsterdam: dit zijn de beste hotspots & tips
Restaurants in Brugge: deze hotspots mag je niet missen
Restaurants in Eindhoven: dit zijn beste tips & hotspots
Restaurants in Den Haag: dit zijn de beste hotspots & tips
Restaurants in Utrecht: dit zijn de beste hotspots & tips
Australische BBQ: 5x recepten én tips
High tea in Nederland: dit zijn de leukste adresjes
11x de mooiste Duitse kerstmarkten van 2024
Restaurants in Londen: de beste hotspots, pubs & bars
Restaurants in Valencia: de beste hotspots, barretjes & tips
Riviercruises saai? Deze culinaire cruise niet!
Australische BBQ: alles over deze traditie
Yvonne Doorten
Hoofdredacteur
Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.