Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Cover voor Anne’s appeltjes van oranje – column uit Umbrië 

Anne’s appeltjes van oranje – column uit Umbrië 

Profielfoto van RedactieRedactie

Advertentie

Redacteur Anne is de hele maand februari op het platteland van Umbrië en maakt er de wisseling van de seizoenen mee.
Op een vroege ochtend in Castiglione del lago kocht ik een grote zak Italiaanse sinaasappels. Terwijl de marktkoopmannen zich nog met muts en handschoenen tegen de kou beschermden, voelde je de lente kriebelen in de grond. Hier in Umbrië steken de blauwe druifjes in de bermen voorzichtig de kop op en staat de rozemarijn sinds een dag of drie geurend in bloei.

Als de lente komt

Op een windstil plekje fik je ’s middags weg in de zon, alleen het frisse briesje herinnert je eraan dat het nog winter is. Het platteland komt voorzichtig tot leven. De olijfbomen worden met een slag om de arm gesnoeid, want maart roert zijn staart. Maar als de lente eenmaal begint te kriebelen, dan is er geen weg meer terug. Op prille lentedagen kun je ook in februari met producten uit het seizoen een heerlijk zonnig drankje maken. Citrusfruit is het fruit van de winter; de lekkerste sinaasappels zijn rijp in januari en februari. Ik maakte een sinaasappelsiroop voor een lekker glaasje fris.

 

Profielfoto van

Redactie

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!