Foodies 08/2024
Ga voor Grieks!
Foodies Ga voor Grieks
de beste chocolade kerstkransjes van 2023

Getest: dit zijn de beste chocolade kerstkransjes van 2023

Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

De lekkerste en beste chocolade kerstkransjes voor kerst? Daar waren we als redactie nieuwsgierig naar. Kortom; tijd om het winkelmandje vol te gooien met gevulde kerstkransjes en deze uitgebreid te testen. Benieuwd welke chocolade kerstkransjes wij het lekkerst vonden? Lees snel verder!

De beste chocolade kerstkransjes van 2023

Natuurlijk zijn we gek op kerstkransjes bij Foodies, deze test vonden we dan ook absoluut geen straf om uit te voeren. Want zeg nou eerlijk; wie wil er niet acht verschillende soorten testen om te ontdekken welke de beste chocolade kerstkransjes zijn?

Om de test zo eerlijk mogelijk te houden hebben we alleen chocolade kerstkransjes met vulling getest – musketkransjes. Geen luxe varianten, geen aparte smaken en geen chocoladekransjes versierd met aparte toppings. We kochten acht verschillende soorten, zowel bij diverse supermarkten als bij andere winkels.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

De beste chocolade kerstkransjes uit de supermarkt getest

Daar waar je de eerste pepernoten al in augustus tegenkomt, liggen de kerstkransjes vaak net iets later in de winkels. Toch vind je ze al vrij snel na de zomer, de winkels liggen er dan ook al weken vol mee. Benieuwd welke je zo vlak voor kerst in huis moet halen? Daar helpen we je graag bij!

chocolade kerstkransjes

8x chocolade kerstkransjes getest: veel verschil

Samen met een testpanel besluiten we maar liefst acht verschillende kerstkransjes te testen, een flinke opgave. De meeste komen uit de supermarkt (Jumbo, COOP Supermarkten, Plus, Albert Heijn, Lidl en Aldi), maar we haalden ze ook bij andere winkels (Hema en bij een chocolatier).

Er staan acht genummerde bordjes op tafel, elk gevuld met chocolade kerstkransjes. Samen met het testpanel proeven we blind, zonder te weten waar de kerstkransjes vandaan komen. Direct valt op dat sommige kerstkransjes luxer ogen dan andere. De één heeft veel meer spikkels op de bovenkant zitten, qua formaat schelen ze ook. Bij het proeven merken we uiteraard verschil op, de één is een stuk zoeter dan de ander, daarnaast verschilt de hoeveelheid vulling per kerstkransje.

kerstkransjes getest

De lekkerste chocolade kerstkransjes

Nadat er zorgvuldig is getest en alle formulieren zijn ingevuld komt er een duidelijke winnaar uit de bus. De lekkerste chocolade kerstkransjes zijn volgens het testpanel duidelijk de gevulde kransen van Albert Heijn Excellent (€ 1,79 per zakje) met een 7,9 als eindcijfer.

Overigens liggen de scores relatief dichtbij elkaar en zijn er geen onvoldoendes te bekennen bij de uitslag. Het is duidelijk dat het testpanel gecharmeerd is van chocolade.

De tweede plaats is voor Favorina musketkransen, verkrijgbaar bij Lidl (€ 1,69 per zakje), deze scoren alsnog erg goed met een 7,4.

Op de derde plaats eindigen de gevulde musket kransjes van Kruidvat (€ 1,99 per zakje), deze kregen een 7,0 van het testpanel.

De beste chocolade kerstkransjes getest

Benieuwd hoe de verschillende chocolade kerstkransjes bij jou om de hoek scoren? Dit is het totaaloverzicht van de acht kerstkransjes die we hebben getest:

  1. Albert Heijn Excellent gevulde kransen (€ 1,79 per zakje): 7,9
  2. Favorina musketkransen van Lidl (€ 1,69 per zakje): 7,4
  3. Kruidvat gevulde musket kransjes (€ 1,99 per zakje): 7,0
  4. Aldi musketkransen (€ 1,69 per zakje): 6,8
  5. Jumbo gevulde kransjes (€ 1,99 per zakje): 6,7
  6. Musketkransjes van de chocolatier (€ 4,50 per zakje): 6,4
  7. Hema gevulde musketkransjes (€ 2,75 per zakje): 6,2
  8. Baronie musketkransen van Coop & Plus (€ 1,99 per zakje): 6,0

de beste chocolade kerstkransjes

Elke maand inspiratie?

Wil je elke maand de lekkerste inspiratie, recepten en verhalen op je deurmat? Bekijk dan eens onze voordelige abonnementen en kies voor Foodies Magazine!

Lees ook:

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!