Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Beste restaurants ter wereld: The World's 50 Best Restaurants 2024

Dit is het beste restaurant ter wereld van 2024

Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Las Vegas stond de afgelopen dagen in het teken van restaurants, nog nooit vond je zoveel beroemde chefs en Michelinsterren bij elkaar in één stad! Woensdagavond 5 juni vond namelijk de awardshow plaats voor de World’s 50 Best Restaurants 2024. Benieuwd naar het beste restaurant ter wereld? Lees snel verder!

het beste restaurant ter wereld: World’s 50 Best

In 2021 werd het Deense restaurant Noma van chef-kok René Redzepi uitgeroepen tot het beste restaurant ter wereld, in 2022 ging restaurant Geranium ervandoor met de titel. Toeval of niet, beide restaurants vind je in Kopenhagen.

In 2023 moesten we naar Peru voor het beste restaurant ter wereld, toen won namelijk Restaurant Central in Lima.

Dit jaar vond de grote awardshow plaats in Las Vegas, dé stad vol glitter & glamour. Eerder maakte World’s 50 Best Restaurants al de nummers 100 tot en met 51 bekend. Tijdens de awardshow – afgelopen donderdag – werd de top 50 bekendgemaakt.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Beste restaurant ter wereld: Disfrutar in Barcelona

Vorig jaar eindigde Disfrutar in Barcelona nog op de tweede plek, dit jaar mogen ze zichzelf dan toch echt hét beste restaurant ter wereld van 2024 noemen.

Dit restaurant verscheen voor het eerst in de lijst in 2018, toen al op plek 19. Sindsdien klommen ze elk jaar een paar plekken omhoog. Vorig jaar grepen ze net mis, toen eindigden ze als tweede. Dit jaar was het dan toch echt eindelijk zover, Disfrutar is het beste restaurant ter wereld volgens World’s 50 Best Restaurants.

Beste restaurant ter wereld 2024: Disfrutar

Nederlanders in de lijst?

Helaas staan er dit jaar geen Nederlandse restaurants in de top 100, al vinden we op plek 36 The Jane in Antwerpen, waar de Nederlandse chef-kok Nick Bril aan het roer staat.

World’s 50 Best Restaurants

De gehele wereld van de gastronomie kwam samen in Las Vegas tijdens de awardshow van de World’s 50 Best Restaurants 2024. In de lijst staan de beste restaurants uit vijf verschillende continenten, van New York tot aan Singapore.

Top 10 van beste restaurants ter wereld:

Nu je weet wat het beste restaurant ter wereld is, ben je vast benieuwd welke restaurants nog meer in de prijzen zijn gevallen. Wij hebben dan ook de top tien van de beste restaurants ter wereld van 2024 voor je op een rijtje gezet:

  1. Disfrutar (Barcelona, Spanje)
  2. Asador Etxebarri (Atxondo, Spanje)
  3. Table by Bruno Verjus (Parijs, Frankrijk)
  4. Diverxo (Madrid, Spanje)
  5. Maido (Lima, Peru)
  6. Atomix (New York, Verenigde Staten)
  7. Quintonil (Mexico City, Mexico)
  8. Alchemist (Kopenhagen, Denemarken)
  9. Gaggan (Bangkok, Thailand)
  10. Don Julio (Buenos Aires, Argentinië)

Benieuwd naar de rest van de lijst, of meer informatie over deze waanzinnige restaurants? Neem dan een kijkje op de website van de World’s 50 Best.

Mis je bekende namen?

Tot een paar jaar geleden stond het Deense restaurant NOMA steevast als grote winnaar bovenaan de lijst. Maar dit jaar staan ze niet eens in de lijst van de beste restaurants ter wereld, net als de winnaars van voorgaande jaren. Hoe dat kan?

Sinds 2021 bestaat de regel dat de winnaar van het jaar ervoor niet meer kan deelnemen aan volgende edities van de wedstrijd. Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Maar niet getreurd! Winnaars uit het verleden, zoals bijvoorbeeld NOMA. Geranium en Restaurant Central worden tegenwoordig opgenomen in een Hall of Fame.

Lees ook:

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!