Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Breakfastbytes

Breakfastbytes: Dit is de groentechef van het jaar, AH past producten aan & meer

Profielfoto van RoxanneRoxanne

Advertentie

Het nieuws in culiland stopt nooit. Logisch dat je het soms allemaal niet meer bijhoudt! foodies zet daarom iedere week alles wat hip, hot en happening is op een rijtje. Pak lekker een kopje koffie of thee en laat ons je bijpraten.

De groentechef van het jaar is…

…Emile van der Staak! De kok, die sinds 2011 de garde zwaait in restaurant De Nieuwe Winkel in Nijmegen, kreeg de prijs uit handen van Hans van der Wegen namens de Gault & Millau gids. Van der Staak kookt volgens de Botanische Gastronomie. Zijn prijswinnende gerecht bevatte volgens de website van AGF een crème van mahonieboon en acht verschillende soorten bonen.

Albert Heijn past producten aan

Albert Heijn heeft voedselwaakhond Foodwatch beloofd twee producten aan te passen. Dit nadat zij werden genomineerd voor het Gouden Windei, een verkiezing voor het meest misleidende voedselproduct van het jaar. Zo werden onder meer  asperges aangeprezen als seizoensgroente, terwijl ze uit Peru werden geïmporteerd en bevatte de bieten-geitenkaasspread meer koeienkaas dan geitenkaas. Foodwatch is blij met de toezeggingen en hoopt dat ook de andere genomineerden volgen.

Sergio Herman opent nieuw restaurant

Chef Sergio Herman gaat zijn imperium weer uitbreiden. Helaas niet in Nederland, de kok kiest net als bij zijn restaurant The Jane wederom voor Antwerpen. De nieuwe horecagelegenheid gaat Le Pristine heten. Hier komt de Zeeuwse keuken centraal te staan, maar wel met een ‘gezonde dosis Italiaanse flair’. Naar verwachting gaan de deuren aan de Lange Gasthuisstraat in april 2020 open.

Profielfoto van

Roxanne

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!