Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Bakken

Breakfastbytes: dit is het beste café van Nederland, à la carte eten in het ziekenhuis & meer

Profielfoto van RoxanneRoxanne

Advertentie

Het nieuws in culiland stopt nooit. Logisch dat je het soms allemaal niet meer bijhoudt! foodies zet daarom iedere week alles wat hip, hot en happening is op een rijtje. Pak lekker een kopje koffie of thee en laat ons je bijpraten.

Nijmegen is een koffiezaak rijker

Gek op koffie? Dan zit je vanaf nu extra goed in Nijmegen. Zaterdag opende op de hoek van de Van Welderenstraat Puck Specialty Coffee. Hier vind je alleen een bakkie pleur dat aan hoge standaarden voldoet. Koffie krijgt een kwaliteitsscore tussen de 0 en 100. Eigenaresse Sophie serveert in haar nieuwe zaak alleen koffie met een score van boven de 80. Op de kaart vind je ook broodjes, zoete lekkernijen, salades en, voorruit, ook thee en fris voor als je niet zo’n fan bent van het zwarte goud.

Roomservice in het ziekenhuis

In het ziekenhuis liggen is al vervelend genoeg. Het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch probeert het verblijf van patiënten aangenamer te maken door hen zelf te laten kiezen wat en wanneer ze eten. Op de website van het AD staat dat de patiënten vanaf 9 december zelf tussen 07.00 uur tot 18.15 uur hun bestellingen kunnen doorbellen. Het doel is om de patiënt zelf meer de regie te geven over hun gezondheid. Hierbij wordt wel rekening gehouden met hun dieet. ’s ochtends, ’s middags en ’s avonds roomijs bestellen zit er dus helaas niet in.

Het beste café van Nederland vind je in…

…Rotterdam! Tenminste, als we afgaan op de Café Top 100 van Misset Horeca. Café Sijf wist zowel de mystery visitors als vakjury als de hoofdjury te overtuigen en ging er met de winst vandoor. De hotspot werd geprezen om de gezelligheid, het personeel en het feit dat het pand ‘op de juiste manieren piept en kraakt’. ‘Sijf gaat niet met de tijd mee, de tijd gaat met Sijf mee’, valt te lezen op de website van Misset Horeca.

Bakkers klaar? Bakken maar!

Op 15 december is het weer zo ver: het nieuwe seizoen van Heel Holland Bakt begint! Het programma is te zien bij NPO1 en begint om 21:35 uur. Wie wordt de opvolger van onder andere Anna, Hans en Annemarie? Wij zijn heel benieuwd naar wat de nieuwe deelnemers ervan gaan bakken…

 

Profielfoto van

Roxanne

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!