Advertentie
Coverkoken met Foodies
De oeh’s en ah’s zijn niet van de lucht wanneer je deze ultieme kerstkrans met chocolade, kersen en pistachenoten op tafel zet. Het is dan ook niet voor niets de cover van Het Grote Kerstnummer van Foodies! Op zaterdag 27 november bakken we dit Foodies kerstbrood graag samen met jullie. Oftewel; we gaan coverkoken.
Hoe, wat en waar?
Op zaterdag 27 november duiken we met al onze lezers en fans de keuken in. Gewoon je eigen keuken. Het recept staat in Het Grote Kerstnummer (p. 168). Ben je abonnee of had je ‘m vooraf besteld? Dan heb je deze Foodies al ontvangen. Geen abonnee? Het Grote Kerstnummer ligt nu in de winkels! Op zaterdag 27 november delen we diverse foto’s en filmpjes op onze website waardoor je stap voor stap het recept in je eigen vertrouwde keuken maakt. Daarnaast zijn we de hele dag online bereikbaar (10.00-16.00 uur) voor alle vragen die je maar hebt over het recept en de verschillende stappen.
Goed om te weten; het recept heeft een bereidingstijd van ongeveer 80 minuten. Daarnaast zijn er twee momenten waarop het deeg moet rijzen.
Deel je foto’s van het coverkoken…
Klaar in de keuken? Wij zijn benieuwd naar het resultaat! Deel je foto op Facebook of Instagram met #iamfoodies en tag @foodiesmagazine.
…en win
Door je creatie te delen maak je kans op een jaarabonnement op Foodies! Een win-win situatie, want je hebt na het bakken sowieso een lekker kerstbrood op je aanrecht staan. Heb je al een Foodies abonnement? Dan wordt deze gratis met een jaar verlengd als je wint. Of je geeft het abonnement natuurlijk cadeau aan iemand.
Het enige wat je hoeft te doen ter voorbereiding is zorgen dat je Het Grote Kerstnummer open hebt liggen (p. 168) op zaterdag 27 november. Heb je Foodies nog niet in huis? Ren naar de winkel en geef jezelf een exemplaar cadeau. Om je te helpen delen we alvast het boodschappenlijstje voor het recept. Zo heb je direct alles in huis!
- 100 ml volle melk
- 550 g + extra patentbloem
- 200 g suiker
- 50 g lichte basterdsuiker
- 1 zakje instant gist (7 g)
- 4 eieren
- 250 g boter
- 150 g gedroogde kersen
- 150 g pistachenoten
- 100 ml kirsch
- 30 g cacaopoeder
- 125 g pure chocolade
- zout
- zeezoutvlokken
- bakpapier
Tip 1: kun je geen gedroogde kersen vinden? Vervang deze door bijvoorbeeld cranberries of kersen op siroop. Gebruik je kersen op siroop? Laat deze goed uitlekken en knijp ze een beetje uit.
Tip 2: gebruik je liever geen alcohol in het recept? Vervang deze door kersensiroop (bijvoorbeeld het siroop van tip 1) of druivensap.
Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Onze tips
Tefal x Jamie Oliver: De beste producten voor in jouw keuken
WIN: elke week een AIR braadpan van Tefal voor #stovember
NIEUW: Foodies Travel + win een culinaire reis!
Vers van de pers: Foodies’ kerstcover, Jamie Oliver-week en meer!
Jamie Oliver-week bij Foodies Magazine!
Kijktip: nieuw seizoen MasterChef Australië 2024
Dit is de nieuwe jury van Masterchef Australië
Daar is-ie dan: de cover van Het Grote Kerstnummer van Foodies
Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.