Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Cover Jamie Oliver

Vers van de pers: de beste desembroden, Jamie Oliver’s nieuwste boek en meer!

Profielfoto van AnneAnne Mebelder

Advertentie

Het nieuws in culiland stopt nooit. Van nieuwe producten in de supermarkt tot culinaire hotspots. Elke week zetten wij alles wat hip, hot & happening is op een rijtje. Pak er lekker een kopje koffie of thee bij en laat ons je bijpraten.

Dit zijn de beste desembroden

Heb jij het al gehoord? De beste desembroden van Nederland zijn bekend! Het populaire brood, dat al eeuwenoud is, heeft een robuust uiterlijk, stevige bite en is ontzettend smaakvol. Het Echte Bakkersgilde, dat onlangs al het beste paasbrood van Nederland selecteerde, heeft deze keer desembroden getest en gekeurd. De top-3 winnaars zitten verspreid over heel Nederland. Herman Schepers in Sleen, Drenthe, won de eerste prijs voor zowel zijn ongevuld als gevulde desembrood. Bas Gommans, met meerdere bakkerijen in Limburg, sleepte de tweede plaats in de wacht en de derde in de categorie gevuld brood. Het brons was voor John Treur uit Oudewater, die zilver won met zijn gevulde brood.

beste desembrood

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Jamie Oliver komt met nieuw boek!

Wij op de redactie zijn groot fan van Jamie Oliver. Een van onze lievelingsboeken is het populaire Jamie’s 5 ingrediënten. Goed nieuws voor de mede-fans onder ons: zijn nieuwste boek 5 ingrediënten Mediterraan is een vervolg daarop! Het bevat meer dan 125 recepten, waarmee je met minimale inspanning je maaltijden een boost kunt geven. Vol smaak, maar zonder een eindeloze ingrediëntenlijst. Dat willen we toch allemaal? Met thema’s als Salades, Soepen en broodjes, Uit de oven, Pasta, Groente, Zeevruchten, Vis, Gevogelte, Vlees en Zoetigheid, is het boek iets voor elke dag van de week en voor elke gelegenheid. Jamie’s 5 ingrediënten Mediterraan verschijnt op 31 augustus 2023. Wij kunnen niet wachten.

Jamie Oliver 5 ingrediënten Mediterraan

Nieuwe culi tv-serie: Temple Food

Leuk nieuws in het culi-medialandschap: Alain Caron (culinair expert en vast jurylid in Masterchef) en Emma de Thouars (kookboekschrijfster, en onder andere bekend van podcast de Opscheppers) komen met een nieuwe tv-serie: Temple Food. Vanaf 8 mei nemen ze je mee langs de mooiste tempels van Zuid-Korea voor een kijkje in de boeddhistische keuken. In vier afleveringen leren ze je alles over temple food, wat steeds meer aan populariteit wint. Het is vegan, lokaal, duurzaam én in lijn met de slow food trend. Temple Food gaat bovendien niet alleen gaat over smaak, geur en textuur, maar ook over je innerlijke gesteldheid en je bewustzijn. Alain en Emma bezoeken de meesterkoks – waarvan Zuid-Korea er slechts vier telt – in hun kloosters en leren over het boeddhistische gedachtegoed.

Temple Food is vanaf 8 mei dagelijks te zien op NPO 2 om 19.55 uur. 

Temple food

Lees ook:

Profielfoto van

Anne Mebelder

Redacteur

Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!