Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Kookclub

Wil jij koken met andere foodies?

Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Samen koken met gelijkgestemden; er is weinig leukers dan dat! Mooie recepten uitzoeken, boodschappen inslaan en dan – natuurlijk onder het genot van een drankje – de lekkerste gerechten op tafel toveren. Waar jullie vervolgens nog urenlang van genieten aan tafel. Speciaal voor die kookclubjes komen we met een leuke uitdaging: De kookclub van Nederlandverkiezing. En jij kunt je kookclub nu nog inschrijven!

Gezellig koken met andere foodies?

Op 11 juni 2023 gaan jullie in de Kookfabriek in Utrecht gezellig samen koken. Iedere groep maakt drie gerechten (voor-, hoofd- en nagerecht) met het thema ‘Zomeroogst’. Jullie gerechten worden beoordeeld door verschillende chefs, zoals Foodies-chef Willem en chef Mounir Toub. De wedstrijd, die wordt georganiseerd in samenwerking met ATAG, WMF, The Farm Kitchen en The Farm Kitchen Kookfabriek, heeft mooie prijzen. Zo komt het gerecht van het winnende eetclubje op de cover van Foodies augustus! Hoe gaaf is het om daarmee te pronken? Iedere kookclub kan meedoen, of je nu familie, vrienden of buren bent. Je kunt je nog t/m 28 mei 2023 aanmelden via foodiesmagazine.nl/kookclub. Daar vind je ook alle andere ins & outs over het event.

Meld je aan voor de kookclub wedstrijd

Koken in het thema zomeroogst

Om de beste kookclub te kunnen worden, moet er geoefend worden. Deze kookclub maakte alvast een voor- hoofd- en nagerecht met als thema ‘Zomeroogst’ en gebruikte daarbij handige tools van WMF en ATAG én volgens de filosofie van The Farm Kitchen.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Recepten in het thema zomeroogst:

Om je alvast wat inspiratie te geven delen we onze favoriete recepten met zomeroogst!

Voorjaarsminestrone met walnoten-peterseliepesto

Minestrone is een Italiaanse soep boordevol verse groente. Vaak geserveerd als maaltijdsoep, maar ook lekker als voorgerecht wanneer je hem in kleine porties serveert. Probeer zelf maar! Deze soep kun je goed bereiden in de een snelkookpan. Bijvoorbeeld de vernieuwde snelkookpan van WMF, bekend van de premium producten die het voorbereiden en koken een culinair feestje maken. Wist je dat je met een snelkookpan niet alleen tijd bespaart, maar ook energie? En dat vitaminen in je eten veel beter bewaard blijven? Alleen maar voordelen dus.

> naar het recept: voorjaarsminestrone met walnoten-peterseliepesto

Voorjaarsminestrone met walnoten-peterseliepesto

Gesmoorde prei met beurre noisette

Prei wordt boterzacht wanneer je hem smoort. Serveer hem op een laagje aardappelpuree en besprenkel met beurre noisette. Zo lekker, om je vingers bij af te likken. Voor alle gerechten, zo ook deze gesmoorde prei, ging de kookclub ging aan de slag bij de Farm Kitchen’s Kookfabriek. Daar wordt gekookt met vers geoogste, lokale ingrediënten, afkomstig van boeren die op een goede manier met de natuur samenwerken.

> naar het recept: gesmoorde prei met beurre noisette

Gesmoorde prei met beurre noisette

Gestoomde citroencakejes met specerijensiroop en yoghurthangop

Deze cakejes gaar je in de stoomoven. Deze kookclub deed dat in de stoomoven van ATAG. Dankzij de lagedrukstoom blijven de cakejes extra smeuïg en zacht. Heerlijk met kruidige siroop en een dot frisse hangop als tegenhanger.

> naar het recept: gestoomde citroencakejes met specerijensiroop en yoghurthangop

Gestoomde citroencakejes met specerijensiroop en yoghurthangop

Fotografie: Saskia Lelieveld Receptuur: Willem van Santen

Lees ook:

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!