Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Henri Willig kaasplank

De lekkerste kazen voor Moederdag

In samenwerking met Henri Willig

Advertentie

Moederdag is het moment om je moeder eens flink in de watten te leggen. Dat kan met een ontbijtje op bed, late lunch of uitgebreide borrel. Natuurlijk vind je bij ons de lekkerste recepten hiervoor, maar wil jij je moeder echt eens verwennen? Pak dan uit met de heerlijke kazen van Henri Willig!

Kaas met Moederdag

Aankomende zondag is het moment om je moeder in het zonnetje te zetten. En voor je moeder is natuurlijk alleen het beste goed genoeg. Verras haar dus vooral met heerlijke kazen. Voor op het broodje bij het ontbijt op bed of juist ’s middags op een luxe kaasplank.

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Kaasmakers Riet & Henri Willig

Dat moeders belangrijk zijn, weten ze bij familiebedrijf Henri Willig maar al te goed. De drijvende kracht achter het bedrijf is – hoe kan het ook anders – de moeder van de familie: Riet Willig. Riet is samen met haar man Henri oprichter van Henri Willig Kaas. Al sinds 1974 maakt deze familie op kaasboerderij de Jacobshoeve – onder de rook van Amsterdam – met veel liefde kaas. Inmiddels staan hun 3 zonen aan het roer en zijn ook de kleinkinderen al actief.

Om de warmte van hun familiebedrijf te benadrukken, hebben ze samen een exclusieve familielijn ontwikkeld. Deze lijn bestaat uit 5 heerlijke karakteristieke kazen die stuk voor stuk tot de favorieten van de familie behoren. Henri, Riet en de 3 zoons kozen elk hun eigen lievelingskaas. Zo is de Pure Perfection kaas gekozen door moeder Riet. Dit is een rijke koekaas met een sterk karakter en past daarom perfect bij de krachtige moeder van deze familie. De kaas is ideaal om samen met versgebakken broodjes bij het ontbijt of de lunch te nuttigen. Maar ook bij op een borrelplank smaakt deze heerlijk, bijvoorbeeld met een glaasje port of rode wijn.

Henri Willig kaasplank kazen moederdag

Kaas cadeau geven

Een heerlijke stuk kaas uit de familielijn is al een cadeau op zichzelf natuurlijk maar voor wie het extra feestelijk wilt maken, heeft het familiebedrijf ook mooie cadeaupakketten samengesteld. Deze pakketten van Henri Willig zitten vol verrassende smaken. Leuk om te geven en heerlijk om samen van te genieten. De kazen staan stuk voor stuk prachtig op een kaasplank, maar ook zeer smaakvol in gerechten. Daar krijg je toch trek van? Wil jij daarom de kaas gelijk bestellen? Dat kan gemakkelijk online in de webshop. Natuurlijk kun je ook bij één van de winkels binnenlopen, je vindt alle adressen op de website. Het grote voordeel: in de winkel kun je direct alle kazen proeven!

Lees ook:

Profielfoto van

Yvonne Doorten

Hoofdredacteur

Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!