Advertentie
Met Pasen gaan we op bezoek bij foodies’ favoriete bloggers en meest creatieve thuiskoks. Van paastraditie tot het ultieme paasrecept: vandaag gaan we prachtige paas eieren schilderen met Demi, bekend van haar ontzettend mooie blog: Suikerjunkie.
Eieren schilderen
Als er iets bij Pasen hoort, dan is het toch wel het schilderen van eieren. Vroeger vond ik dit geweldig, maar nu doe ik het eigenlijk het nooit meer. In mijn gedachten is het iets van vroeger, een soort jeugdsentiment.
Het ei opnieuw uitvinden
Maar wat als ik dit met een baksel kan combineren?! Vroeger heb ik een paar jaar als bijbaan in een bakkerij gewerkt. Daar hadden ze tijdens de paasdagen altijd van die leuke eieren gevuld met bonbons. Toen ik hieraan dacht, viel het kwartje; wat als ik het paasei opnieuw kan uitvinden!
Golden touch
Met een set cacaoboter kleurstof en een plastic eimal zijn deze speciale paaseieren tot leven gekomen… gevuld met kersencompôte, kersen botercrème en een gezouten karamelvulling.
Als laatste is hij afgewerkt met chocoladeganache en een chocoladeschaafsel: kortom het ultieme paasdessert! Je vindt het recept op mijn blog.Veel plezier!
Tekst en fotografie: Demi van @suikerjunkie
Onze tips
Foodies’ favorieten van september
Komkommerhype in IJsland: deze recepten wil je maken!
Nu verkrijgbaar: Foodies Wij gaan bakken!
Vers van de pers: jouw favoriete Starbucks drankje is terug en meer!
Dit wil je proeven: Hagelchup
COMFORT: Het nieuwe kookboek van Ottolenghi
Download nu jouw gratis miniboekje van Foodies & ConsorcioSerrano
Nieuw op tv: ‘Hugo maakt Kennis: Frankrijk’
Redactie