Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
eieren schilderen

D-EI-Y: paaseieren schilderen met Suikerjunkie Demi

Profielfoto van RedactieRedactie

Advertentie

Met Pasen gaan we op bezoek bij foodies’ favoriete bloggers en meest creatieve thuiskoks. Van paastraditie tot het ultieme paasrecept: vandaag gaan we prachtige paas eieren schilderen met Demi, bekend van haar ontzettend mooie blog: Suikerjunkie.
eieren schilderen
eieren schildereneieren schilderen

Eieren schilderen

Als er iets bij Pasen hoort, dan is het toch wel het schilderen van eieren. Vroeger vond ik dit geweldig, maar nu doe ik het eigenlijk het nooit meer.  In mijn gedachten is het iets van vroeger, een soort jeugdsentiment.

Het ei opnieuw uitvinden

Maar wat als ik dit met een baksel kan combineren?! Vroeger heb ik een paar jaar als bijbaan in een bakkerij gewerkt. Daar hadden ze tijdens de paasdagen altijd van die leuke eieren gevuld met bonbons. Toen ik hieraan dacht, viel het kwartje; wat als ik het paasei opnieuw kan uitvinden!

Golden touch

Met een set cacaoboter kleurstof en een plastic eimal zijn deze speciale paaseieren tot leven gekomen… gevuld met kersencompôte, kersen botercrème en een gezouten karamelvulling.
Als laatste is hij afgewerkt met chocoladeganache en een chocoladeschaafsel: kortom het ultieme paasdessert! Je vindt het recept op mijn blog.Veel plezier!
eieren schilderen
eieren schilderen
Tekst en fotografie: Demi van @suikerjunkie

Profielfoto van

Redactie

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!