Advertentie
Foodies’ favoriete recepten
We hebben het afgelopen jaar dan ook de meest lekkere recepten gemaakt (en gegeten). Een paar recepten vielen éxtra goed in de smaak. Van sushirijst tot stoofpot, jullie maakten het allemaal. Wij maakten een lijstje van Foodies’ favoriete recepten van 2022. Heb jij één van deze populaire recepten al geprobeerd?
Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
1. Basisrecept sushirijst
Heb jij al wel eens zelf sushi gemaakt? Dat is heel erg leuk om te doen en helemaal niet zo moeilijk als het lijkt. Ons basisrecept voor sushirijst was dit jaar Foodies’ meest gelezen recept. Volg de stappen van het basisrecept gewoon op en je hebt in een handomdraai homemade sushi op tafel staan. Weet je niet goed waar je de sushi mee moet vullen? Bekijk dan ons artikel met suggesties voor de vulling van sushi’s.
> naar het recept: basisrecept sushirijst
2. Zelf boerenpaté maken
Eigenlijk is er niet één recept voor paté. Want iedere Franse charcutier heeft zijn of haar eigen recept. Alle Fransen zijn er dol op en zelfs in supermarkten zijn vaak meerdere soorten verse paté te koop. Toch werd ons recept veel als basis gebruikt. Met de ingrediënten kun je zelf variëren.
> naar het recept: zelf paté maken
3. Hele kip bereiden
De lekkerste gebraden kip maak je natuurlijk zelf. Jullie lazen dan ook massaal ons recept voor gebraden kip. Heb jij dit recept nog niet geprobeerd? Probeer het dan eens, met ons handige stappenplan zet je in no-time een knapperige kip op tafel.
> naar het recept: hele kip bereiden
4. Varkensrack met whisky en bruine suiker
In de zomermaanden ging de BBQ weer aan. Dit recept voor varkensrack met whisky en bruine suiker werd door jullie veel gemaakt. Dat verrast ons niet want het vlees is ontzettend lekker in combinatie met bijvoorbeeld zoete aardappelen.
> naar het recept: varkensrack met whisky en bruine suiker
5. Stoofpot van wild zwijn en bier
> naar het recept: stoofpot van wild zwijn en bier
6. Knolselderijsteaks met café de paris-saus
Deze knolselderijsteaks behoren tot Foodies’ favoriete recepten van Ottolenghi. Dit jaar werden we nog meer fan van de chef en organiseerden we zelfs een kookworkshop met hem! Ottolenghi omschrijft deze steaks zelfs als een boterhemel en dat lijkt ons de perfecte motivatie om ze zelf ook eens te maken.
> naar het recept: knolselderijsteaks met café de paris-saus
7. Roux
De basisrecepten werden ook goed gelezen afgelopen jaar. Zo ook dit recept voor roux. Dit is een mengsel van boter en bloem die de basis vormt van vele sauzen. Als jij weet hoe je een goede roux maakt, kan je volop variëren. Voeg dit recept dus zeker toe aan je kookrepertoire!
> naar het recept: roux
8. Salade met geitenkaas, spek en honing
Spek is de perfecte smaakmaker in deze salade met geitenkaas. Het ondersteunt het zoet van de honing en het frisse en romige van de geitenkaas. Het is dus niet verrassend dat dit recept tot de favorieten behoort.
> naar het recept: salade met geitenkaas, spek en honing
9. Courgette-komkommersoep
Soms zijn de simpelste gerechten de lekkerste. Zo ook courgettesoep; verwarmend, gezond en lekker simpel! Dit recept met komkommer was dit jaar éxtra populair. Dat snappen we helemaal, want de combinatie van komkommer en courgette geeft het geheel een frisse smaak, waar niemand aan tafel genoeg van krijgt!
> naar het recept: courgette-komkommersoep
10. Appel crumble
Last but not least in dit rijtje met Foodies’ favoriete recepten: een heerlijke appel crumble. Want met een lekkere crumble zit je altijd goed. Snel, makkelijk en zo ontzettend lekker! Met ons recept maak je een ouderwetse warme zoetzure apple crumble, een lekker makkelijk dessert voor een gure herfstdag of als afsluiting van een gezellig kerstdiner.
> naar het recept: appel crumble
Lees ook: Dit zijn Foodies’ meest gelezen artikelen van 2022
Onze tips
Dit zijn de leukste Nederlandse culinaire podcasts
Vers van de pers: nieuw Affligem bier, Koreaanse BBQ en meer!
Foodies’ favorieten van september
Komkommerhype in IJsland: deze recepten wil je maken!
Nu verkrijgbaar: Foodies Wij gaan bakken!
Vers van de pers: jouw favoriete Starbucks drankje is terug en meer!
Dit wil je proeven: Hagelchup
COMFORT: Het nieuwe kookboek van Ottolenghi
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.