Advertentie
De vaderlandse friethistorie is niet heel duidelijk, maar het gaat in ieder geval terug naar het jaar 1869 waarin voor het eerst op een kermis in Breda een ‘frietje’ werd verkocht. En naar het schijnt, werden er in Amsterdam tijdens een internationale expo “pommes de terre frites” verkocht. Dat moet gevierd worden. En zo dachten ze er ook over in Houten.
Frituurwereld Event
Vandaag vieren ze in Houten anderhalve eeuw aan friet bakken. “Even een frietje halen”, “met of zonder” of “zaterdag patatdag”. Het is niet meer weg te denken uit de Nederlandse keuken.
Het Frituurwereld Event op maandag 30 september vindt plaats in Houten en heeft niet alleen een heerlijk programma voor frietliefhebbers en horeca-ondernemers. Ook de eerste editie van de Nationale Smulgids wordt gepresenteerd. Een Michelingids onder de friet hotspots. Een fijne lijst die je maar al te graag bij de hand wilt houden mocht je op zoek gaan naar een frietje onderweg. Nu staat de gids vol met 70 frituurspeciaalzaken, maar de bedoeling is dat dit aantal de komende jaren gaat groeien.
Voor eens en altijd
Is het nou friet of patat? Wat zeg jij? Op onze redactie is dit een running gag die zich blijft herhalen. De gebieden waar carnaval gevierd wordt, waar de grote rivieren doorheen lopen: daar houden ze van friet. Richting het Noorden spreken ze liever over patat. Kun je raden wat we bij foodies zeggen?
Wat eet jij vanavond?
- Biefstuk met misoboter en togarashi-frietjes
- Friet: zelf bakken met je eigen zoutmix en 3x homemade mayonaise
- Zoete aardappelfrietjes
Bron: Frituurcentrum en NOS.
Onze tips
Nu verkrijgbaar: Foodies Wij gaan bakken!
Vers van de pers: jouw favoriete Starbucks drankje is terug en meer!
Dit wil je proeven: Hagelchup
COMFORT: Het nieuwe kookboek van Ottolenghi
Download nu jouw gratis miniboekje van Foodies & ConsorcioSerrano
Nieuw op tv: ‘Hugo maakt Kennis: Frankrijk’
Getest: koffiemachine Rivelia van De’Longhi
Nieuw seizoen van Heel Holland Bakt 2024 gaat bijna van start!
Redactie