Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Cover voor Trend – Food mashups

Trend – Food mashups

Profielfoto van RedactieRedactie

Advertentie

Food mashups …oftewel twee populaire gerechtjes die met elkaar gecombineerd worden. Waarschijnlijk heb je er al een aantal voorbij zien komen. In Nederland liggen sommige food mashups zelfs al in de supermarkt! Zo kennen we bijvoorbeeld de pizza burger van Dr. Oetker.
Tekst: Het Foodatelier

De Cronut

Het begon allemaal met de cronut. Dit is een kruising van een croissant en een donut. Deze combinatie werd bedacht in de Bakkerij van Dominique Ansel in New York. De cronut ging viraal en binnen no time stonden er rijen met mensen die speciaal voor de cronut naar de bakkerij kwamen!
Cronut
Bron

Meer food mashups

Na deze cronut is heel Amerika bezig gegaan met het creëren van food mashups en tegenwoordig zijn food mashups wereldwijd te vinden! Een trend die zich de komende jaren nog verder zal doorzetten. We hebben een aantal voorbeelden verzameld die de moeite waard zijn om zelf een keer te maken of in ieder geval uit te proberen.
Sushi + burito
Hij is al in verschillende sushi restaurants te verkrijgen: de Sushirito! Je raadt het waarschijnlijk al. Het is een combinatie van sushi en een burito.
Sushirito
Bron
Club sandwich + loempia
De club loempia: de guilty pleasure variant van dit normaal gezonde lunchgerecht. Simpel gezegd: alle ingrediënten van een club sandwich verwerkt in een loempia. Frituren en smullen maar!
Club loempia
Bron
Pizza + wafel
Over guilty pleasure gesproken: ken je de Hawaii pizza wafel? Dit is een combinatie van een luchtige wafel en de ingrediënten voor een pizza Hawaii. Naast Hawaii kan je natuurlijk ook je eigen creativiteit erop loslaten!
Hawaii pizza wafel
Bron
Tortillas + lasagne
De eigenlijk logische Italiaans-Mexicaanse combinatie; lasagne met tortilla’s als vervanging van lasagnebladen. Met sour cream en salsa.
Lasagne + tortilla
Bron

Wat is jouw favoriete food mashup?

Profielfoto van

Redactie

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!