Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Cover voor Foodies favorites: 5x dit wil je doen & zien in februari

Foodies favorites: 5x dit wil je doen & zien in februari

Profielfoto van RoxanneRoxanne

Advertentie

Even de stad in, een dagje weg of lekker sporten kan niet, waardoor ook bij jou de verveling vast sneller toeslaat. Toch is er ook in en om het huis genoeg te doen. Heb je wat inspiratie nodig? Geen probleem, wij hebben 5 leuke tips om februari goed mee door te komen.

Zien: Extraordinary places to eat

Je lief verrassen met een brunch in Hôtel Plaza Athénée mag dan niet mogelijk zijn, dankzij Extraordinary places to eat genieten jullie alsnog van de restaurants waar jullie graag op 14 februari hadden gezeten. In de serie wordt de Britse topgastheer Fred Siriex door bevriende horecakenners meegenomen naar hun favoriete plekjes. Reis met hen mee naar Venetië, Edinburgh, Parijs en San Sebastian en maak kennis met het beste wat deze steden te bieden hebben. Houd je notitieboekje bij de hand, want je wilt spontaan reisplannen gaan maken voor het moment dat we weer het vliegtuig in kunnen stappen.

Extraordinary places to eat is te bekijken op Videoland.

Bestellen: nooit meer koude koffie

Vergeet jij tijdens het thuiswerken ook constant je thee of koffie en zit je vervolgens met een koud bakkie? Ik niet meer! Tijdens een scrollsessie op TikTok vond ik de uitvinding van de eeuw: een mug warmer. Via USB plug je hem in je laptop, even aanzetten, mok erop en klaar ben je. Zelfs als je onverwachts een uur lang in een meeting zit, heb je nog warme thee of koffie. Nu we het er zo over hebben: ik zet nog even een kopje.

Doen: koken & quizzen met sterrenchefs

Live koken, proeven en quizzen met sterrenchefs uit heel Nederland: het kan met The Tasting Games gewoon vanuit je eigen keuken. Ga met andere foodies de strijd aan, terwijl je via een livestream kookinstructies krijgt van een sterrenchef en een co-host het spel begeleidt. De topchefs delen hun tips en tricks en begeleiden jou virtueel bij het koken. Kijk voor meer informatie en tickets op de website van The Tasting Games.

Luisteren: Food in Five

Chefs staan nou niet bepaald bekend om hun duidelijke uitleg over technieken en gerechten. Dat kan anders, vond Ben Kelly. In zijn podcast Food in Five geeft hij je drie keer per week tips om je kookskills te verbeteren. Ga met hem aan de slag met spareribs met honing en knoflook, luister naar hoe je zonder zout je gerechten toch perfect op smaak kunt brengen en leer in acht minuten de basisprincipes om een betere kok te worden. De afleveringen duren maximaal een half uurtje en zijn dus perfect voor tijdens je lunchwandeling.

Oortjes bij de hand? Ga dan naar Spotify om de afleveringen te beluisteren.

Maken: kruidige cake met gekonfijte sinaasappel en siroop

Heb jij de cheesecake met gezouten honingkaramel uit Foodies februari al gemaakt? Dan ben je vast ook fan van deze kruidige cake met gekonfijte sinaasappel en siroop. Heb je nog wat siroop over? Vooral niet weggooien, want het is heerlijk over pannenkoeken of gebak.

Profielfoto van

Roxanne

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!