Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Cover voor MOESTUIN // groene vingers van de foodiesredactie #1

MOESTUIN // groene vingers van de foodiesredactie #1

Advertentie

De moestuingekte heeft ook de redactie van foodies te pakken. Elke twee weken geven we je een kijkje in de successen (en misschien wat mindere successen) van de redactie!
De tuin van redacteur Willemijn moest leeg voordat ze aan haar verhuizing begon, of tenminste: de eetbare dingen dan. En dat kwam mooi uit, want er was daslook genoeg om te oogsten. Al vonden de slakken het ook lekker zo te zien. Gelukkig waren er nog voldoende onaangetaste bladeren over. Ze maakte er een heerlijke pesto van, lekker door de spaghetti!

Voor deze pesto heb je eigenlijk gewoon precies dezelfde ingrediënten nodig die je voor een pesto met basilicum nodig hebt: olijfolie, parmezaanse kaas, pijnboompitten en optioneel een beetje citroensap.


Op de foto hieronder zie je links mierikswortel en rechts karwij in de tuin van hoofdredacteur Joachim. Karwij lijkt een beetje op komijn, door de overeenkomst in smaak en geur (warm, kruidig, anijsachtig), maar de smaak van karwij is dubbel zo sterk als van komijn. Je kan dus beter maar de helft gebruiken in een gerecht.

Deze babysprietjes zoeken hun weg naar het licht in het huis van redacteur Anne. Als het goed is komen hier heel veel tomaatjes aan!

Foodieskok Willem hoorde dat Anne veel kersenboompjes in de tuin heeft staan, dus daar wilde hij er graag wat van hebben. Stekjes uitwisselen is sowieso een goed idee, vaak heb je namelijk veel meer groente of kruiden dan je alleen op kunt. Ruil jij ook wel eens stekjes?

Profielfoto van

Redactie

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!