Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
irish beef 4

Gek op…Ierse culinaire hoogstandjes!

In samenwerking met Irish Beef

Advertentie

De essentie van een bijzonder kerstgerecht begint bij het selecteren van de beste ingrediënten. Mooie basisproducten waarvan je weet waar ze vandaan komen.

De chefs van de Chefs’ Irish Beef Club gebruiken graag heerlijk mals Iers rundvlees als basis voor hun gerechten. De kunst is om smaken te combineren die enorm goed samengaan. Een combinatie die ervoor zorgt dat er iets bijzonders in je mond gebeurt. Dat doe je door een gerecht op tafel te zetten dat helemaal in balans is. Het zuurtje, zoetje, het zoute, umami, iets krokants, maar vooral de smaak van kerst op je bord!

Met kerst is het belangrijk om er ook in de keuken een feestje van te maken. Het plezier dat het maken van het gerecht je geeft, proef je terug op het bord. Ter inspiratie presenteren de chefs hun culinaire hoogstandjes met Iers rundvlees, zodat jij ook dit jaar weer een onvergetelijk kerstdiner hebt. Kijk voor de recepten op irishbeef.nl.

Nollaig Shona Duit!
(‘Vrolijk kerstfeest’ in het Iers)

Even voorstellen: Andrès Delpeut

“Het is lastig om Ierland niet geweldig te vinden. Alles krijgt daar de tijd om uit te groeien tot iets moois. Een lekker stukje Iers rundvlees smaakt precies zoals je hoopt dat het smaakt.”

Culinair manager
Bedrijf: Compass Group Famous Flavours, Amsterdam
Favoriete recept: Steak tartare

Even voorstellen: Jan Klein

“Iers rundvlees is afkomstig van kleinschalige boerderijen waar de boer veel aandacht heeft voor zijn veestapel en passie voor een uitzonderlijke kwaliteit van het vlees. En dat proef je!”

Interim culinair adviseur
Bedrijf: Restaurant d’Ertepeller, Papendrecht
Favoriete recept: Geroosterde Ierse ribeye

Even voorstellen: Martijn Kajuiter

“Iers rundvlees is intens genieten, de smaak en het karakter van het land proef je bij elke hap.”

Executive Chef
Bedrijf: Cliff House Hotel, Ierland
Favoriete recept: Gevulde en geroosterde Ierse ossenhaas met wintergroenten, Ierse Whiskey en runderthee

Profielfoto van

foodies-partner

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!